Szervezetünk hírei


Viharkárok adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak vasárnap
2019. június 24. 12:12
Viharkárok adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak vasárnap Országszerte több helyen is házakat veszélyeztetett a hétvégi vihar során lezúdult csapadék. A szélben kidőlt fák vezetékeket szakítottak le, emiatt több száz fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Heves és Tolna megyében hat közutat zártak le a forgalom elől, de elzárt település nem volt.
Június 21-e és 23-a között a viharos időjárás és kialakult villámárvizek következtében 638-szor kellett az ország különböző pontjain beavatkozni. A három nap alatt összesen 1246 hivatásos tűzoltó dolgozott 312 technikai eszközzel, munkájukat 235 önkéntes tűzoltó támogatta 61 technikai eszközzel, és 2 önkéntes mentőszervezet 14 tagja is részt vett a károk felszámolásában. Öt településen 12 ingatlan vált lakhatatlanná, összesen 44 ember elhelyezéséről kellett gondoskodni. A viharos időjárással összefüggésben vasárnap a katasztrófavédelem 396-szor avatkozott be. Ezek között 115 alkalommal kidőlt fák adtak munkát, 264 esetben pedig nagy mennyiségben felgyűlt vizet távolítottak el a tűzoltók. Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Pest megyében a három nap alatt összesen 4285 homokzsákkal védték a víz által veszélyeztetett épületeket.
 
Az áramszolgáltató tájékoztatása szerint oszloptörés és vezetékszakadások miatt június 21-én reggel háromnegyed hattól 12 órán át Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Encs, Hollóháza, Károlyfalva, Lillafüred, Perkupa, Tornaszentandrás és Tornyosnémeti településeken összesen 986 fogyasztási helyen nem volt áram, június 23-án délután egy órától csaknem éjfélig Ózdon 740 fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás, délután fél öttől pedig Felsőzsolcán 570 fogyasztási helyen aggregátor segítségével biztosították a szolgáltatást. Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves és Tolna megyében átmenetileg összesen hat közutat kellett lezárni, Fejér megyében Bicske és Szárliget állomások között a beázott biztosítóberendezés hibája miatt szünetelt a vasúti közlekedés, az utasokat autóbuszokkal szállították. Az országban nem volt elzárt település, a Balatonon, a Velencei- és a Tisza-tavon első- és másodfokú viharjelzés volt érvényben.
 
Fotó: Lakatár Tamás Kőszeg ÖTP, Mérai Péter tű. alezredes, Tiszafüred HTP

Kapcsolódó képek:
Viharkárok adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak vasárnap Viharkárok adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak vasárnap Viharkárok adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak vasárnap
További képek a galériában