Szervezetünk hírei


Diákok ismerkedtek a katasztrófavédelemmel
2019. július 04. 14:36
Diákok ismerkedtek a katasztrófavédelemmel Kedves vendégek látogattak június 4-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra. A Zalaegerszegről érkezett diákok egésznapos programja előadásokkal kezdődött, majd a főügyelet bemutatása után a múzeumban ért véget.
A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Szakgimnáziumának tanulóit dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, főosztályvezető köszöntötte. Az ezredes információkban gazdag és érdekes programot ígért a gyerekeknek, akik az első előadás alkalmából rögtön a tűzoltók világában találták magukat, Kovács Zoltán tűzoltó alezredes jóvoltából. A kivetített képeken hatalmas csarnok és erdőtüzek eseményeit követhették nyomon a diákok, az előadás pedig a tűzmegelőzés, tűzoltás és tűzvizsgálat hármas egységét taglalta. A gyerekek megismerkedhettek a polgári védelem feladatrendszerével, és ezen belül azzal is, hogy közösségi szolgálatosként hogyan tudnak bekapcsolódni a katasztrófavédelmi teendőkbe.
 
A diákok érdeklődve hallgatták a Magyarország hivatalos mentőcsapatának, a HUNOR mentőszervezet munkájáról szóló előadást, amit gyakorlatokon készült filmekkel is illusztráltak az előadók.
Arról is hallhattak a fiatalok, hogy miként válhat hivatássá a tűzoltói munka, milyen oktatási-képzési lehetőségek nyílhatnak meg előttük, ha a katasztrófavédelem berkein belül képzelik el a jövőjüket.
 
A zalaegerszegi vendégek megismerték a központi főügyelet munkáját is, majd a napot a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának különleges tárgyai között zárták.
 
Fotó: Szőke Péter BM OKF

Kapcsolódó képek:
Diákok ismerkedtek a katasztrófavédelemmel Diákok ismerkedtek a katasztrófavédelemmel Diákok ismerkedtek a katasztrófavédelemmel
További képek a galériában