Szervezetünk hírei


Tanulmányúton Lengyelországban
2019. július 15. 15:54
Tanulmányúton Lengyelországban Remek alkalom volt a tapasztalatcserére az a többnapos szakmai út, amelyen három főügyeletes vehetett részt a napokban. A lengyel segélyhívó- és fogadórendszer hasonló felépítésű, mint a magyar, a segélyhívásokra történő gyors reagálás kiemelt ügy mindkét országban.
A katasztrófavédelem főügyeletesei július 10-12-e között Lengyelországban tanulmányozták a segélyhívórendszer működését. Dr. Szabó Péter tű. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályvezetője, Wimmer Gergely tű. százados, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Központi Főügyeleti Főosztály és Molnár Tamás tű. százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletese Radomban és Varsóban töltött három napot.
 
A háromnapos tanulmányút során ellátogattak két megyei segélyhívó központba, és találkoztak a rendszer fejlesztőivel is. A találkozó remek alkalmat teremtett a tapasztalatcserére. A tájékoztatókból kiderült, hogy a két rendszerben sok a hasonlóság, de jelentős eltérések is adódnak.
 
A magyar szakemberek ellátogattak a varsói válságkezelési központba, a Radom járási és egy varsói kerületi tűzoltóságra, a pionki tűzoltó kiképző központba, és Varsóban fogadta őket a vajdasági tűzoltó főkapitány is.
 
Fotó: Lengyelország Belügyminisztériumának IT Főosztálya

Kapcsolódó képek:
Tanulmányúton Lengyelországban Tanulmányúton Lengyelországban Tanulmányúton Lengyelországban