Szervezetünk hírei


Előttük az élet, a rendvédelemmel ismerkednek a táborozó fiatalok
2019. július 16. 15:28
Előttük az élet, a rendvédelemmel ismerkednek a táborozó fiatalok A rendvédelmi szervekkel ismerkednek a hét folyamán azok a fiatalok, akik július 16-án a repülőtéri hivatásos tűzoltó-parancsnokságra látogattak el. A nehéz körülmények között élő tizenévesek a Belügyminisztérium által szervezett tábor vendégszeretetét élvezik. A tábor célja az, hogy kedvet csináljon a tanulóknak ahhoz, hogy rendvédelmi pályát, egy életre szóló hivatást válasszanak.
Idén immár tizenhatodik alkalommal szervezett nehéz sorsú fiatalok számára tábort a Belügyminisztérium. Összesen harmincöt diák költözött be hétfőn az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumba azért, hogy közvetlen közelről szerezzen tapasztalatokat a rendvédelemben dolgozók munkájáról. Az ország száztizenhárom intézményéből érkezett fiatal érdeklődésének alapjául az év közbeni rendészeti pályaorientációs képzés szolgált, amelynek köszönhetően valamennyien megszerezték azokat az alapismereteket, amelyeket a nyári táborban tovább bővíthetnek.
 
A tábor hétfői megnyitóján valamennyi rendvédelmi szerv képviseltette magát, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság részéről dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, az oktatási és kiképzési főosztály vezetője köszöntötte a diákokat. Az ezredes érdeklődő és lelkes fiatalokkal találkozott, akik kitüntető figyelemmel hallgatták később Csámpai Attila tű. százados, Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő előadását is.
 
A diákok a hét folyamán valamennyi rendvédelmi szerv munkájába bepillantást nyernek, ennek a programsorozatnak a részeként látogattak el kedden a repülőtérre is. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságán kíváncsian tanulmányozták a speciális gépjárműveket, valamint a kiképző- és gyakorlópályát, és feljutottak az irányító torony kilátó teraszára is.
 
A következő napokban a fiatalok az Adyligeti Rendészeti Szakgimnázium szervezésében próbafelvételin is megmérethetik magukat, fizikai és szellemi erőpróbán tesztelhetik, megfelelnek-e a hivatásos lét felvételi követelményeinek. A tapasztalatok szerint a tábor és a hozzá kapcsolódó pályaorientációs képzés népszerű, a tizenhat év alatt már többen is elköteleződtek a rendvédelmi hivatás mellett.
 
 
Fotó: Szilágyi László tűzoltó főtörzsőrmester

Kapcsolódó képek:
Előttük az élet, a rendvédelemmel ismerkednek a táborozó fiatalok Előttük az élet, a rendvédelemmel ismerkednek a táborozó fiatalok Előttük az élet, a rendvédelemmel ismerkednek a táborozó fiatalok
További képek a galériában