Szervezetünk hírei


Elismerések az állami ünnep alkalmából
2019. augusztus 22. 11:01
Elismerések az állami ünnep alkalmából Bensőséges ünnepségen adott át miniszteri elismeréseket augusztus huszonkettedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a szervezet főigazgató-helyettese.
Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, általános főigazgató-helyettes a szervezet felső vezetésének jelenlétében főtanácsosi, tanácsosi címet, miniszteri ajándéktárgyat, illetve Bátorságért Érdemjelet adott át.
 
Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere állami ünnepünk, augusztus huszadika alkalmából, munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként tűzoltósági főtanácsosi címet adományozott Fülep Zoltán tűzoltó ezredesnek, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főosztálya vezetőjének, illetve tanácsosi címet adományozott Bene László tűzoltó főtörzszászlósnak, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítójának.
 
A tárca vezetője miniszteri emléktárgyat adományozott Kovács Norbert tűzoltó zászlósnak, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének.
 
Június tizedikén tűz keletkezett egy szegedi melléképületben, két acetilén- és két oxigénpalack volt kitéve hőterhelésnek. A hőkamerás vizsgálat kimutatta, hogy az acetilénpalackban visszafordíthatatlan folyamat indult be, ám a palackokat anélkül nem lehetett kilőni, hogy meg ne mozdítsák azokat. Meskula Gergely tűzoltó zászlós, a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója két társával önként jelentkezett, hogy kiviszi az égő épületből a palackokat, hogy biztonságos körülmények között ártalmatlanítani lehessen azokat. Bátor cselekedete elismeréseként a belügyminiszter Bátorságért Érdemjelet adományozott a zászlósnak. (Társai az elismerést a tárca pénteki ünnepségén vették át.)
 
Az elismerések átadását követően Erdélyi Krisztián gratulált a kollégáknak, megköszönve eddigi teljesítményüket, hangsúlyozva, hogy az elismerésben részesültek többet tettek, mint amire tűzoltói esküjük kötelezi őket. Ezt követően a tábornok jó egészséget kívánt a kitüntetésben részesülteknek, mert mint fogalmazott, az általuk végzett munka embert próbáló.
 
Fotó: Szőke Péter BM OKF

Kapcsolódó képek:
Elismerések az állami ünnep alkalmából Elismerések az állami ünnep alkalmából Elismerések az állami ünnep alkalmából
További képek a galériában