Szervezetünk hírei


Véget ért a Kobo Toolbox tanfolyam
2019. szeptember 06. 13:53
Véget ért a Kobo Toolbox tanfolyam A mai napon lezárult a nemzetközi szakértők részvételével, három napon át zajló elméleti képzés és gyakorlat, amelyen tizenhárom ország szakértői mélyítették el a kárhelyszíni elektronikus adatgyűjtést segítő program használatát.
Péntek délelőtt a dombóvári katasztrófavédelmi kirendeltségen értékelték a tanfolyam résztvevői az elmúlt három nap eseményeit. A tapasztalatok megmutatták, hogy megfelelő felkészültség esetén az elektronikus eszközök használata nagy mértékben meggyorsítja a kiterjedt katasztrófák helyszínén történő kárfelmérést. A beavatkozásokkal kapcsolatos eljárásrend folyamatosan fejlődik, a programokban egyre több funkció válik használhatóvá. A résztvevők egyöntetű véleménye alapján a felhasználóbarát felületek alkalmazása könnyen tanulható, képessé teszi a különböző nemzetek közös adatgyűjtését és azok elemzését, valamint a hatékony kárterületi triázsolást.
 
A Kobo Toolbox tanfolyam kedden vette kezdetét, majd az elméleti felkészülést követően szerdán Nagymányokon, egy szimulált földrengés helyszínén gyakorlati feladatok végrehajtásával folytatódott. Tegnap Óbányán árvízi elöntést követő lakosságvédelmi feladatokat kellett megoldaniuk a mentőszervezetek szakértőinek a kárterületi elektronikus adatgyűjtő program segítségével.
 
A nemzetközi szakértők munkáját a HUNOR és HUSZÁR mentőcsoportok mentorai segítették. A kárhelyszíni elektronikus adatgyűjtésről szóló program elvégzéséről hat ország tizenhárom szakértője kapott oklevelet, amelyet Kiss Tamás tű. ezredes, a BM OKF Nemzetközi Főosztályának vezetője adott át.
 
Fotó: Boros Brigitta tűzoltó főhadnagy

Kapcsolódó képek:
Véget ért a Kobo Toolbox tanfolyam Véget ért a Kobo Toolbox tanfolyam Véget ért a Kobo Toolbox tanfolyam
További képek a galériában