Szervezetünk hírei


A katasztrófavédelemnél vendégeskedett a Fülöp-szigeteki Köztársaság delegációja
2019. szeptember 11. 18:19
A katasztrófavédelemnél vendégeskedett a Fülöp-szigeteki Köztársaság delegációja Élénken érdeklődött a katasztrófavédelem munkája iránt a Fülöp-szigeteki Köztársaság delegációja. A többnapos látogatásra hazánkba érkezett küldöttek szeptember 11-én keresték fel a főigazgatóságot, amelynek szervezeti struktúrája, munkaszervezése, és szerteágazó tevékenysége mély benyomást tett rájuk. A Fülöp-szigeteken jelenleg a helyi katasztrófák elleni védekezés újjászervezése zajlik, a delegáció vezetője úgy fogalmazott, hogy a külföldön szerzett hasznos tapasztalatokat mindenképpen beépítik a saját rendszerükbe is.
A delegációt dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató fogadta a főigazgatóság épületében. A főigazgató ismertette a hazai katasztrófavédelem felépítését, annak törekvéseit, és szólt azokról az eredményekről is, amelyek az országhatárokon túl is öregbítik az állomány hírnevét. A bemutatkozást követő kérdések közül az első a települések kockázati besorolásának szempontjait firtatta, a Fülöp-szigeteki delegáció vezetője elismerően szólt a rendszer fontos részét képező hatósági munkáról is. Mint mondta, a megelőzés, a veszély csökkentése hazájukban is a legfontosabb feladat.
 
A Fülöp-szigetek a világ harmadik legveszélyeztetettebb területe, az ország lakói számára a legnagyobb fenyegetettséget a szélsőséges éghajlati viszonyok jelentik. A köztársaság legújabb, átfogó biztonsági programjában azt tűzték ki célul, hogy 2040-re minden állampolgár kényelmes és biztonságos körülmények között élhessen. Minderről már Ricardo B Jalad miniszterhelyettes, a Polgári Védelmi Iroda vezetője beszélt. A miniszterhelyettes elmondta, hogy országában évente 12,1 millió embert érintenek a természeti katasztrófák, naponta húsz földrengéssel kell megküzdeniük, 1905 óta több mint hatmillió ember otthona semmisült meg.
 
Az emberek védelmét, a természet okozta károk mérséklését, a hatékony munkaszervezést, valamint a civilek és önkéntesek munkájának összehangolását is napirendre tűző hivatalos találkozó szerdán a Belügyminisztériumban, a közbiztonsági főigazgatónál folytatódott, amelyet az Országház meglátogatása követett.
 
A delegáció szombatig nemcsak a magyar főváros szépségeit fedezi fel, hanem közvetlen tapasztalatokat szerez a magyar tűzoltógépjármű-gyártásról is.
 
Fotó: Szőke Péter

Kapcsolódó képek:
A katasztrófavédelemnél vendégeskedett a Fülöp-szigeteki Köztársaság delegációja A katasztrófavédelemnél vendégeskedett a Fülöp-szigeteki Köztársaság delegációja A katasztrófavédelemnél vendégeskedett a Fülöp-szigeteki Köztársaság delegációja
További képek a galériában