Szervezetünk hírei


Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a Nagy Sportágválasztón
2019. szeptember 13. 14:24
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a Nagy Sportágválasztón Jubileumát ünnepli a Nagy Sportágválasztó. A félévszázados rendezvénynek most már visszatérő vendége a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottsága (OTB), amely igazi kuriózum a megjelentek sorában. A bizottság a szeptember 13-án megnyitott, kétnapos programon füstsátorral, valódi tűzoltási lehetőséggel, tűzoltó-felszerelések kipróbálásával kelti fel a gyerekek figyelmét a szakma iránt, valamint tűzmegelőzéssel foglalkozó ismertető kisfilmekkel, szóróanyagokkal és kvízjátékokkal is várja az érdeklődőket a Merkapt Sportközpontban.
A tűzoltókat ismerik, a tűzoltósportot már kevésbé azok a gyerekek, akik a rendezvényen érdeklődő vendégei voltak az Országos Tűzmegelőzési Bizottságnak. Márpedig ez a sportág igazán különleges, hiszen négy versenyszámban kell bizonyítani az erőnlétet és a rátermettséget. Százméteres akadályfutásban, horoglétramászásban, 4x100 méteres váltóversenyben és kismotorfecskendő-szerelésben rajtolhatnak a versenyzők. Ezeknek a feladatoknak az egyszerűsített, gyermekekre szabott változatát kicsik és nagyok ki is próbálhatták a sportközpontban, ahol közelebbről is megismerkedhettek a tűzoltói hivatás rejtelmeivel.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság nem maradt hűtlen a nevéhez, a gyerekek figyelmét nemcsak a sport, hanem a tűzmegelőzés iránt is igyekezett felkelteni. Az OTB sátrainál a látogatók egyebek között megtapasztalhatták, hogy milyen nehéz füstös helyen tájékozódni, tűzoltónak öltözve tálcatüzet oltani, de versenyezhettek a tűzoltásban és kipróbálhatták a legerősebb tűzoltók versenyein (Toughest Firefighter Alive – legerősebb tűzoltóverseny) használt eszközöket is.

A rendezvényen résztvevő több ezer gyermek figyelméért olimpikonok és elhivatott sportemberek versengtek, a cél az, hogy a fiatalok okoseszközök helyett valódi élményeket, igazi kihívást és örömöt jelentő tevékenységet válasszanak.

A kétnapos programon a főváros hivatásos tűzoltói avatják be a gyerekeket a szakma kulisszatitkaiba, a tűzoltók számára ugyanis nem kihívás az érdeklődő gyereksereg ostroma.
 
Fotó: FKI Videószolgálat

Kapcsolódó képek:
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a Nagy Sportágválasztón Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a Nagy Sportágválasztón Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a Nagy Sportágválasztón
További képek a galériában