Szervezetünk hírei


Honvédelmi napon vett részt az Országos Tűzmegelőzési Bizottság
2019. október 07. 09:25
Honvédelmi napon vett részt az Országos Tűzmegelőzési Bizottság Honvédelmi és családi napot tartottak a hétvégén Budapesten, a tizenhatodik kerületi Mátyásföldi Repülőtéren. A rendezvényen az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (OTB) is részt vett.
A rendezvényt légi és szárazföldi katonai, valamint az Országos Tűzmegelőzési Bizottság bemutatói színesítették. A kedvezőtlen, esős időjárás ellenére sokan voltak kíváncsiak a katonaság, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a katasztrófavédelem eszközeire, amelyek egy részét ki is lehetett próbálni.
 
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság füstsátorral, tűzoltási lehetőséggel és tűzoltó-felszerelésekkel várta az érdeklődőket, köztük is főleg a gyerekeket, akik az eszközöket ki is próbálhatták. Az izgalmas programokat tűzmegelőzéssel foglalkozó kisfilmek és szóróanyagok színesítették, a kisdiákok pedig még tűzvédelmi tesztet is kitölthettek.
 
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy gépjárműfecskendővel és egy magasból mentő tűzoltógépjárművel volt jelen a szombati családi napon. A katasztrófavédelem leglátványosabb bemutatója az olajtűz-szimulációs berendezés működtetése volt, amely kiválóan képes szemléltetni, mi történik, ha valaki az égő olajat vízzel próbálja meg eloltani. A berendezéssel a helyes módszert is megmutatták az érdeklődőknek, akik így már pontosan tudják, hogy fedővel kell letakarni az ilyen tüzet. A szakemberek a bemutatók alkalmával a füstérzékelő berendezések fontosságára is felhívták a figyelmet, mint elmondták, ezek az eszközök már a tűz korai szakaszában képesek jelezni és ily módon a lakókat riasztani, akik így a kezdeti stádiumú tűz gyors eloltásával megelőzhetik a további károkat és a tűz továbbterjedését.
 
A rendezvény több száz látogatója a tűzvédelmi bemutatók mellett a Magyar Honvédség helikoptereinek légi bemutatóját is megcsodálhatta, valamint a haderő szárazföldi csapatainak „bevetését” is megtekinthette.
Fotó: Daruk Anita tűzoltó százados, Baczakó Tamás tűzoltó főhadnagy és FKI Videócsoport

Kapcsolódó képek:
Honvédelmi napon vett részt az Országos Tűzmegelőzési Bizottság Honvédelmi napon vett részt az Országos Tűzmegelőzési Bizottság Honvédelmi napon vett részt az Országos Tűzmegelőzési Bizottság
További képek a galériában