Szervezetünk hírei


Hatalmas érdeklődés a katasztrófavédelem standján, a „SzakMÁzz” kiállításon
2019. október 09. 10:58
Hatalmas érdeklődés a katasztrófavédelem standján, a „SzakMÁzz” kiállításon A tűzoltói hivatással is megismerkedhettek a fiatalok a Hungexpo területén megrendezett „SzakMÁzz” Budapest Pályaválasztási Kiállításon október 8-án és 9-én. Már az első napon több száz közép- és általános iskolás gyermek volt kíváncsi a katasztrófavédelem bemutatkozó standjára. Az eseményt idén is fővárosi kormányhivatal rendezte meg.
Érdeklődő tekintetek kereszttüzébe került a kiállított tűzoltógépjármű, lankadatlan volt a figyelem a szakfelszerelések és a tűzoltói munka iránt. Már a kiállítás megnyitója is ráirányította a figyelmet a katasztrófavédelemre, hiszen zajos sikere volt a Katasztrófavédelem Központi Zenekara előadásában felcsendülő ismerős dallamoknak is. A látottak alapján az egyik látogató, a nyolcadikos Fanni így fogalmazott: „kár, hogy a lányok nem lehetnek tűzoltók, de azért bízom benne, hogy mire felnövök, már én is jelentkezhetek tűzoltónak. Ha mégsem lehetek vonulós tűzoltó, a katasztrófavédelem területén fogok dolgozni.”
 
A rendezvény hivatalos megnyitóján elhangzott, hogy a rendezők segítséget akarnak nyújtani a szakmaválasztáshoz és a szakmai elképzelések kialakításához a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános iskolásoknak, valamint szakképzettséggel nem rendelkező középiskolásoknak. Ezzel együtt a szülők érdeklődésére is számítottak, és pedagógusokat is vártak a szervezők.
 
Aki eljött, nemcsak szakmákról tájékozódhatott, hanem arról is képet alkothatott, hogy kinek mit jelent az elhivatottság, mit jelent az élethosszig való tanulás, milyen lehetőségei vannak jelenleg a munkaerőpiacon, és merre tart a világ, amelybe belenőnek, amelyben élni, dolgozni fognak.
 
A kétnapos programon mintegy száz kiállító mutatkozott be a vásárcsarnokban, ahol csaknem tizenegyezer gyermek fordult meg. A fiatalok nemcsak a szakmák képviselőivel beszélgethettek, hanem feltehették kérdéseiket a színpadon megszólaló, saját pályaválasztásuk történetét elmesélő ismert embereknek is.
 
Fotó: Dudás Tamás - FKI

Kapcsolódó képek:
Hatalmas érdeklődés a katasztrófavédelem standján, a Hatalmas érdeklődés a katasztrófavédelem standján, a Hatalmas érdeklődés a katasztrófavédelem standján, a
További képek a galériában