Szervezetünk hírei


Átvették kinevezésüket a Katasztrófavédelmi Intézet vezetői és oktatói
2012. január 24. 18:41
Átvették kinevezésüket a Katasztrófavédelmi Intézet vezetői és oktatói A január elseje óta működő Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a BM OKF szakmai támogatásával létrejött Katasztrófavédelmi Intézet vezetői és oktatói január 24-én vehették át megbízási és kinevezési okmányukat Dr. Bakondi György tű. altábornagytól, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság első emberétől.
Az intézet vezetői teendőinek ellátására Dr. Bleszity János ny. tű. vezérőrnagy kapott megbízást, az oktatási igazgatóhelyettes Dr. habil. Grósz Zoltán egyetemi docens, az iparbiztonsági tanszék vezetője prof. Dr. Solymosi József egyetemi tanár lesz, míg a katasztrófavédelmi műveleti tanszéket Dr. Endrődi István ny. pv. ezredes irányítja. A hosszú távú képzési igények kielégítése érdekében az intézet önálló katasztrófavédelmi szak létesítését és indítását készíti elő, amely várhatóan a 2013-2014-es tanévben kezdheti meg működését.
 
Az intézet létrehozása kapcsán a BM OKF főigazgatója a hivatásos katasztrófavédelmi szervektől, a volt Rendőrtiszti Főiskoláról és a Zrínyi Nemzetvédelmi Egyetemről a Katasztrófavédelmi Intézet állományába kerülő vezetőknek és oktatóknak január 24-én adta át megbízási és kinevezési okmányukat. Az intézet 18 fővel kezdi meg a munkát, az oktatók közül kilencen rendelkeznek tudományos fokozattal, egyikük a Magyar Tudományos Akadémia doktora. A tervek szerint az intézetben a több lépcsőben történő megalakulás végére huszonöten dolgoznak majd.
 
Budapest, 2012. január 24.