Szervezetünk hírei


Újabb különleges üzem specialitásaival ismerkednek a tűzoltók
2012. február 17. 16:06
Újabb különleges üzem specialitásaival ismerkednek a tűzoltók Az áram- és a gázszolgáltatóknál tartott felkészítések után 2012 első felében a vasúti járművekben keletkezett tüzek oltásához, illetve a vasúti pályákon végrehajtott műszaki mentésekhez szükséges speciális ismereteket szerezhetik meg a szolgálat- és rajparancsnokok. A képzés előkészítéséről február 16-án egyeztetett a MÁV Zrt. és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság illetékese.

A vasúti járművekben keletkezett tüzek oltásánál, illetve a vasúti pályákon végrehajtott műszaki mentéseknél az irányítói állománynak naprakész információval kell rendelkeznie a MÁV szakembereivel történő kapcsolatfelvételt, a beavatkozási lehetőségeket és a vasúti járművek felépítését illetően. Ennek érdekében – a MÁV Zrt. és a BM OKF tavaly áprilisban kötött együttműködési megállapodása alapján – a főigazgatóság az idei esztendő első félévében tervezi a tűzoltó-parancsnokságok szolgálat-parancsnokainak és rajparancsnokainak továbbképzését, amelynek során speciális vasúti ismeretekre tesznek szert. A felkészítés illeszkedik abba a sorozatba, amely részeként a parancsnokok eddig már elsajátították az áram- és a gázszolgáltatás különleges ismereteit, ezzel is növelve a kárfelszámolások biztonságát és a beavatkozások irányításának szakszerűségét.
 
A továbbképzés előkészítéséről folytatott megbeszélést az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség Tűzoltósági Főosztályának vezetője, Fülep Zoltán tű. alezredes a MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt. biztonsági vezetőjével, Kovács Péterrel. Az egyeztetésen szó volt az elméleti és gyakorlati képzéshez szükséges fő szempontokról, a folyamatos kapcsolattartásról és a jövőbeni közös munkáról. A tematika, a helyszínek kijelölése, a felkészítések ütemezése márciusban elkészül, így a tervek szerint áprilisban megkezdődhet a képzés.


Kapcsolódó képek:
Újabb különleges üzem specialitásaival ismerkednek a tűzoltók Újabb különleges üzem specialitásaival ismerkednek a tűzoltók Újabb különleges üzem specialitásaival ismerkednek a tűzoltók