Szervezetünk hírei


Zöld jelzést kapott a nemzetközi minősítő gyakorlat
2012. február 24. 11:45
Zöld jelzést kapott a nemzetközi minősítő gyakorlat Megrendezheti a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság október 15. és 19. között a HUNOR és a HUSZÁR Mentőszervezetek minősítő gyakorlatát. Az erről szóló hírt február 23-án erősítette meg Winston Chang Wei Shen, az ENSZ OCHA INSARAG titkárságának szakértője (Egyesült Nemzetek Szervezete Humanitárius Ügyek Koordinációs Irodája Nemzetközi Kutató és Mentő Tanácsadó Csoport, UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs, OCHA INSARAG Secretariat).
A minősítő gyakorlat sikeres teljesítése esetén az Egyesült Nemzetek Szervezete a HUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezetet „nehéz”, a hazai önkéntes mentőszervezetekből integrált HUSZÁR Mentőszervezetet pedig „közepes” minősítésű városi kutató- és mentőcsapatként (USAR) veszi nyilvántartásba. 
 
A HUSZÁR tagjai azon hazai önkéntes mentőszervezetek lehetnek, amelyek az első félévben teljesítik a Nemzeti Minősítő Rendszer (USAR) alapvető szakmai követelményeit és a kétnapos nemzeti minősítő terepgyakorlaton is sikerrel bizonyítják felkészültségüket.
 
A minősítő gyakorlatokra való felkészülés már zajlik, hamarosan megkezdődik a HUNOR Hivatásos Katasztrófavédelmi Mentőszervezetbe jelentkezett hivatásos tűzoltók fizikai, egészségügyi és pszichológiai szűrővizsgálata. Február 28-án pedig a mentőszervezetek vezetői állománya számára  tartja meg az INSARAG képzés első ütemét az Országos Polgári Védelmi Főfelügyelőség. 


Kapcsolódó képek:
Zöld jelzést kapott a nemzetközi minősítő gyakorlat Zöld jelzést kapott a nemzetközi minősítő gyakorlat Zöld jelzést kapott a nemzetközi minősítő gyakorlat