KEHOP 1.6.0-15-2016-00005 - Projekt bemutatása


Általános cél, hogy az új gyöngyösi katasztrófavédelmi ingatlan kialakítása járuljon hozzá a lakosság élet- és vagyonbiztonságának növekedéséhez. Ennek elérése a megelőzés, a felkészültség, és a reagálóképesség erősítése, valamint megfelelő kockázatkezelési megoldások alkalmazásával történhet.

Az ingatlan beruházás célja a reagálóképesség javítása, a fejlesztések eredményeképpen csökken a reakcióidő, vagyis a vonulások megkezdéséhez szükséges idő, a szervezet a jobb diszlokációval közelebb kerül az esetekhez (csökken tehát a kivonulási idő), ezáltal növelhető a katasztrófavédelmi intézményrendszer hatékonysága, csökkenthető a bekövetkező kár mértéke – így összességében nő a lakosság személy- és vagyonbiztonsága.

A tűzoltólaktanya építési és üzemeltetési szempontjait tűzoltószakmai és ingatlangazdálkodási adatok egyaránt meghatározzák. A gyöngyösi létesítményben összesen tizenkét gépjármű elhelyezését kell biztosítani. A tűzoltóság a jelenlegi helyén nem bővíthető, gazdaságosan nem átalakítható, a tűzoltó gépjárművek, nagy értékű technikai eszközök és berendezések szakszerű tárolása és üzemeltetése, méretbeli korlátok miatt nem lehetséges. A fejlesztések eredményeképpen ezek megoldása is megvalósul.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00005 azonosítószámú projekt támogatási összege 880 millió forint.

Projekt azonosítóKEHOP 1.6.0-15-2016-00005
Projekt címeTűzoltó laktanyák kialakítása - Gyöngyös tűzoltóság
Kedvezményezett neveBelügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Támogatási összeg 880 000 000
Támogatási intenzitás (%)100
A projekt tervezett fizikai befejezése2020.06.30.