KEHOP 1.6.0-15-2016-00015 - Projekt bemutatása


KEHOP-1.6.0

Általános cél, hogy az új kiskőrösi katasztrófavédelmi ingatlan kialakítása járuljon hozzá a lakosság élet- és vagyonbiztonságának növekedéséhez. Ennek elérése a megelőzés, a felkészültség, és a reagálóképesség erősítése, valamint megfelelő kockázatkezelési megoldások alkalmazásával történhet.

Az ingatlan beruházás célja a reagálóképesség javítása, a fejlesztések eredményeképpen csökken a reakcióidő, vagyis a vonulások megkezdéséhez szükséges idő, a szervezet a jobb diszlokációval közelebb kerül az esetekhez (csökken tehát a kivonulási idő), ezáltal növelhető a katasztrófavédelmi intézményrendszer hatékonysága, csökkenthető a bekövetkező kár mértéke – így összességében nő a lakosság személy- és vagyonbiztonsága. A beruházás célja egy olyan épület építése, amely végső kialakításában alkalmas biztosítani egy hivatásos tűzoltó-parancsnokság működését. A kihelyezett eszköz- és személyi állomány a város településszerkezetének és fekvésének figyelembe vételével növeli a város vonzáskörzetének tűzbiztonságát azáltal, hogy csökkenti a kivonulási időt a veszélyeztetett területekre.

A tűzoltólaktanya építési és üzemeltetési szempontjait tűzoltószakmai és ingatlangazdálkodási adatok egyaránt meghatározzák.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00015 azonosítószámú projekt támogatási összege 605 millió forint.