Tűzoltóság - Szakterületi hírek


 
Elektromos és hibridrendszerekkel ismerkedtek magyar tűzoltók
2018. október 30. 09:27

Tizennégy magyar tűzoltó járt a német fővárosban október utolsó hetében, hogy részt vegyen a berlini székhelyű Gépjármű-iparági Ipartestület (Innung des Ffz-Gewerbes Berlin) által szervezett, a közúti gépjárművek magasfeszültségű rendszereit bemutató ötnapos képzésen.

Tűzvédelmi szakértői továbbképzést szervez a katasztrófavédelem
2018. szeptember 28. 12:57

A szakmai továbbképzésen a tűzvédelmi szakértők a hatósági tevékenységekkel kapcsolatos aktualitásokról, a beépített tűzjelző- és tűzoltó berendezések tervezésével, üzemeltetéssel kapcsolatos tapasztalatokról kaphatnak értékes információkat.

Elismerés a Magyar Mérnöki Kamarától
2018. május 23. 14:41

A Budapesti Műszaki Egyetemen tartotta éves küldöttgyűlését a Magyar Mérnöki Kamara. A május 12-én megrendezett eseményen az éves szakmai feladatok végeztével elismeréseket is átadtak.

Erdőtűzoltási operatív törzs alakult
2016. április 26. 07:56

Az elmúlt évtized nagy kiterjedésű erdőtüzeinek felszámolása közben mindig nagy segítséget jelentett a tűzoltásvezetők számára a tapasztalt szakemberek munkája a helyszínen. Az ezzel összefüggő jövőbeni feladatokkal kapcsolatban tartottak április 25-én megbeszélést az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség szervezésében, az érintett megyei főfelügyelők, kirendeltségvezetők részvételével.

Tűzvizsgálói konferenciát tartottak Kecskeméten
2015. december 15. 12:55

„Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai” címmel, második alkalommal szervezett konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága Kecskeméten, december 14-én. A konferencia előadásai a tűzesetekhez kapcsolódó hatósági, mérnöki, szakértői tapasztalatokat dolgozták fel a módszertan fejlesztése és a mentő tűzvédelem, tűzmegelőzés érdekében.

Idei tapasztalatok, felkészülés a jövő esztendőre
2015. december 10. 12:08

A mezőgazdaságban bekövetkezett tűzesetek tapasztalatairól tartottak közös szakmai konferenciát a tűzvédelem és az agrárium területén dolgozó hatóságok, szakmai szervezetek és a témában érintett szakemberek december kilencedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A tanácskozás célja, hogy csökkenteni lehessen a mezőgazdasági tüzek számát, ezáltal a gazdálkodók kárát és a tűzoltói beavatkozások költségeit.

A magyar tűzvédelem is téma volt a nemzetközi konferencián
2015. november 13. 13:26

A FER Tűzoltóság és Szolgáltató Kft. szervezésében november 10-én tartották meg az Ipari Létesítményi Tűzoltóságok 8. Nemzetközi Konferenciáját. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot az országos tűzoltósági főfelügyelő képviselte.

Húsz éves a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség
2015. november 09. 14:41

A szövetség a kerek évforduló alkalmából szakmai napot és továbbképzést rendezett, amelyen felidézték a szervezet által elért eredményeket, emlékplaketteteket adtak át, valamint előadásokon vehettek részt a jelenlévők.