Kéményseprő hírek


 
Április végéig jelentkezhetnek a kéményseprők
2016. április 15. 11:47
Április végéig jelentkezhetnek a kéményseprők Az eredeti kiírás szerint április 15-ig jelentkezhettek a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervéhez azok a kéményseprő szakmunkások és mesterek, akik a szervezetnél vállalnának munkát. A jelentkezők és az érdekvédelmi képviselet jelzései alapján a katasztrófavédelem a határidőt április végéig meghosszabbítja annak érdekében, hogy minden érdeklődő elküldhesse jelentkezését.

A kéményseprői állások meghirdetése sikeres volt, már most is sok szakember jelentkezett a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének felhívására. Munkavállalónak azok jelentkezhetnek, akik kéményseprő szakmunkás vagy mester végzettséggel rendelkeznek, illetve megfelelnek a hirdetésben feltüntetett további feltételeknek. Első lépcsőben csaknem 450 szakember felvételét tervezi katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve a július elsejétől jelentkező szolgáltatói feladatok ellátásához.

A kéményseprő szakmunkások bruttó 230 ezer forintos átlagfizetéssel, a mestervizsgával rendelkező kéményseprők bruttó 360 ezer forintos átlagbérrel és egyéb juttatásokkal kezdhetik meg a munkát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervénél idén július 1-jén. A kéményseprők ezt az összeget nem jutalékos rendszerben, hanem fix bérként fogják megkapni. A fix fizetés mellett évi bruttó 200 ezer forint béren kívüli juttatásra és a munkába járás költségének megtérítésére számíthatnak.

Fotó: Illusztráció - Fővárosi Kéményseprő vállalat