Kéményseprő hírek


 
Kéményseprés – bővül a katasztrófavédelem ellátási körzete
2016. szeptember 30. 14:37
Kéményseprés – bővül a katasztrófavédelem ellátási körzete Október 1-jétől újabb két megyében, Tolnában és Zalában veszi át a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezeti egysége a kéményseprési feladatokat, rajtuk kívül Baranya megye kilenc településével – Himesháza, Erdősmárok, Geresdlak, Görcsönydoboka, Maráza, Palotabozsok, Szebény, Szűr, Véménd – is bővül a ellátási terület.
A korábban megváltozott szabályozás értelmében a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve 2016. július 1-jétől fokozatosan veszi át az ingyenes lakossági szolgáltatást azokon a településeken, ahol addig a katasztrófavédelem által kijelölt közérdekű szolgáltató biztosította az átmeneti ellátást, továbbá ott, ahol az önkormányzat felmondta a közszolgáltatási szerződését.
 
Az első körben az ország tizenöt megyéjének összesen 1835 településén kezdtek dolgozni a katasztrófavédelem állományába felvett kéményseprők, a mostani bővítéssel tizenhét megye 2211 települése tartozik majd a szervezet ellátási körébe. Ez országosan immár  2 millió 75 ezer 160 kémény ingyenes ellenőrzését és tisztítását jelenti.
 
 
Fotó: Illusztráció - Helt Ákos tű. törzsőrmester - Veszprém MKI

Kapcsolódó képek:
Kéményseprés – bővül a katasztrófavédelem ellátási körzete