Kéményseprő hírek


 
További nyolc település csatlakozik
2016. december 29. 11:54
További nyolc település csatlakozik Az újév újabb változást hoz a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási területében. 2017. január elsejétől Csongrád megye hét települése – Árpádhalom, Derekegyház, Fábiánsebestyén, Nagytőke, Nagymágocs, Szegvár, Szentes – és a Békés megyei Nagyszénás lakossági kéményeinek ellenőrzését és tisztítását is az BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő szakemberei végzik. Ezzel immár az ország 2507 települése tartozik a katasztrófavédelem ellátási körébe.
A 2016. július elsejétől hatályos kéményseprőtörvény lakosság számára legfontosabb változása, hogy ingyenessé vált a kéményseprők tisztító-, mérő- és ellenőrző munkája a lakosság körében. Az emberek biztonsága szempontjából azonban az is fontos, hogy a jogszabály különböző tűzmegelőzési feladatokat is a kéményseprőipari tevékenységet végző országos szervre és a szolgáltatókra bízott.
 
A tüzelő- és fűtőberendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését a katasztrófavédelem kéményseprőmesterei és szakmunkásai éves menetrend szerint, tervszerű ciklusokban, úgynevezett sormunkában látják el, így a lakosság mentesül minden formalitástól és felesleges kiadástól.
 
A kéményseprők a sormunka pontos időpontjáról értesítést küldenek, majd feladatuk elvégzéséről tanúsítványt állítanak ki, amelyben az összes előírt vizsgálat eredményét és a végrehajtási időpontot rögzítik.
 
A kéményseprő ma már nemcsak a tűzmegelőzés kérdéseiben illetékes partner, hanem független tanácsadással segít a meglévő tüzelő-, fűtőrendszer hatékony és gazdaságos működtetésében, továbbá a károsanyag-kibocsátás csökkentése révén hozzájárul a környezet megóvásához is.
 
 
Fotó: Helt Ákos tű. törzsőrmester

Kapcsolódó képek:
További nyolc település csatlakozik