Kéményseprő hírek


 
Kéménytűz a HUNGEXPO-n
2017. április 06. 15:14
Kéménytűz a HUNGEXPO-n Idén április 5. és 9. között rendezik meg a Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítást a Hungexpo vásárközpontban. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság standján a kéményseprőipari tevékenységet ellátó szervezet munkájával ismerkedhetnek meg a látogatók a D pavilon 201B kiállítóhelyén. Megtekinthetik az új autókat, a kéményseprők új munkaruháját, állandó felszereléseit, de a kitelepített ügyfélszolgálaton helyben intézhetik kéménysepréssel kapcsolatos ügyeiket is. Április 8-án 15 órakor pedig élő kéménytűz-oltási bemutatót is láthatnak az érdeklődők.
A 36. Construma kiállításon hat pavilonban több mint húszezer négyzetméteren tizenhét ország csaknem hétszáz kiállítója várja az érdeklődőket – jelentette be Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a csütörtöki megnyitón. Az első három napot szakmai programok alkotják, középpontba állítva az ágazati munkaerőproblémát, hétvégén pedig az építkező-felújító nagyközönséget várják. A Construma otthonteremtési kiállítási csokor az építőipar mellett a lakberendezés és a dizájn, a kerttervezés, kertépítés, és a fűtés, szellőztetés, klíma, megújuló energia témákból áll össze – sorolta. A Construma a kelet-közép-európai régió legjelentősebb építőipari szakkiállítása.

A vezérigazgatót követően Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára mondott beszédet.
 
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság évek óta állandó kiállító a Construmán. Minden évben változatos bemutatókkal és baleset-megelőzési célú tájékoztatókkal hívja fel a látogatók figyelmét arra, hogy az otthon és a család biztonsága nem automatikus, ezért a biztonságért az egyénnek is tennie kell. Például a tűzmegelőzéssel és a kéményseprők munkájának támogatásával. A BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő szakemberei már első féléves tevékenységük alatt több ezer, valamilyen veszélyt jelentő hibát tártak fel a tüzelőberendezések és füstelvezető-rendszerek átvizsgálásakor.

A kiállításon az általános bemutatkozáson túl a kéményseprőképzés és továbbképzés folyamatával, az új és felújított égéstermék-elvezetők műszaki átvételét igazgazoló kéményseprő-nyilatkozat kiadásához szükséges közös teendőkről, és a katasztrófavédelem kéményseprés terén végzett hatósági intézkedéseiről is részletes tájékoztatást kapnak a standra látogatók. A bemutatókon az Országos Tűzmegelőzési Bizottság munkáját is megismerhetik az érdeklődők.
 
A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének legfontosabb célja, hogy az állampolgárokkal együttműködve sikeresen megelőzze a kéménytüzeket és a szén-monoxid-mérgezéses baleseteket. A Construmán látható tájékoztató kisfilmek, brosúrák és bemutatók is erre a két témára épülnek. A standon megtekinthető a szén-monoxid keletkezését és visszaáramlását modellező „füstösház”, de 8-án 15 órakor a nagyközönség is szemtanúja lehet a kettes kapu melletti szabad területen egy valódi kéménytűz eloltásának.
 

Kapcsolódó képek:
Kéménytűz a HUNGEXPO-n Kéménytűz a HUNGEXPO-n Kéménytűz a HUNGEXPO-n
További képek a galériában