Kéményseprő hírek


 
Érdeklődők gyűrűjében
2017. április 09. 13:28
Érdeklődők gyűrűjében Naponta mintegy kétszáz érdeklődő látogatja meg a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének standját a Construma kiállításon. A szombat délután megtartott szabadtéri bemutatón is érdeklődők gyűrűjében gyulladt meg az a minikémény, amelyen a szakemberek a kéménytüzek szakszerű oltását szemléltették.
Az átlagosan négypercenként érkező látogatók leggyakrabban a kéményseprő-nyilatkozatok kiadásának feltételeiről, az új égéstermék-elvezetők szakszerű építéséről, valamint a tüzelőberendezések cseréjével együtt járó kéményátalakítás technikai részleteiről kérdezték a standon dolgozó kéményseprőmestereket. Sokan álltak meg a másfél perces tájékoztató kisfilmek előtt is.
 
A katasztrófavédelem kitelepített ügyfélszolgálatán dolgozó munkatársak több konkrét kérdést is megoldottak már és számos megrendelést rögzítettek. Az érdeklődők nagy örömmel fogadták a hírt, hogy a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatban hivatalos honlapon keresztül is lehetőségük van ügyintézésre.
 
Szombat délután három órakor a békésen nézelődő közönség figyelmét egy tűzoltóautó szirénája keltette fel. A néhány perces szabadtéri bemutató leglátványosabb mozzanata minden kétséget kizáróan az volt, amikor a prezentációt vezető tűzoltó vizet öntött az éppen lángoló kéménybe, és a nagyközönség meglátta a tűz heves kilobbanását a kéménytisztító nyíláson, illetve a kémény tetején keresztül. A hatás nem maradt el.
 
A látványosság mellett a legfontosabb intelmek is elhangzottak arról, hogy saját biztonságuk érdekben mi mindenre kell odafigyelniük a kéménytulajdonosoknak, és mivel kerülhetik el a kéménytüzek kialakulásához vezető koromlerakódást, illetve szurokképződést: mindig figyeljenek a tüzelőanyag minőségére, és ne hanyagolják el a fűtőberendezések, illetve égéstermék-elvezetők évenkénti rendszeres karbantartását!

A kiállításról szóló kisfilmet ide kattintva tekinthetik meg.
Fotó: Illusztráció - Jóri András - BM OKF

Kapcsolódó képek:
Érdeklődők gyűrűjében Érdeklődők gyűrűjében