Kéményseprő hírek


 
Megkezdte a kéményseprést a Békés megyei ellátási csoport
2017. április 21. 15:17
A katasztrófavédelem kéményseprői a héten Békés megyében is megkezdték a kéményseprőipari közfeladat ellátását. A szakemberek postaládákba dobott értesítők útján, két héttel az ellenőrzés előtt jelzik a tervezett sormunka ütemezett időpontját. A kéményellenőrzés az értesítők útján megajánlott első és második időpontban ingyenes.
 
2017. március 10. óta Békés megye hetvenhárom települése is a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási köréhez tartozik, Gádoros és Békéssámson kivételével. Az ügyfeleket az egységes kiszolgálás érdekében központi ügyfélszolgálati rendszer segíti. Az általános információkat, a kéményseprés aktualitásait és a sormunkára vonatkozó szabályozók körét a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu, illetve a www.kemenysepres.hu weboldalon lehet megtalálni, ahol az ügyfelek online is tudják ügyeiket intézni.
 
A központ munkáját a megyei ellátási csoportok támogatják. Feladatuk az ellátási területhez kapcsolódó sormunka és a soron kívüli, megrendelésre, költségtérítés ellenében végzett kéményseprőipari feladatok megszervezése. A Békés megyei ellátási csoport Békéscsabán a Kazinczy utca 9. szám alatt működik. Az ügyfélszolgálatok országosan hétfőnként 8-20 óráig, keddtől péntekig pedig 8-14 óra között tartanak nyitva és személyes ügyintézésre is lehetőséget biztosítanak.
 
Az ingyenes lakossági sormunka az ingatlanhoz tartozó kémény, illetve füstelvezető-rendszer, valamint a hozzá tartozó összekötő-elemek műszaki és biztonsági állapotának, tömörségének, átjárhatóságának ellenőrzését és tisztítását foglalja magába. A tevékenység fontos eleme, hogy a szakember ellenőrzi, nem áramlik-e vissza a szén-monoxid, valamint felmérik a helyiségek légáramlási viszonyait módosító egyéb tényezőket. Ugyanezt a sormunkát a gazdálkodó szervezetek részére a Békés megyében nyilvántartásba vett kéményseprőipari szolgáltató cégek is teljesítik, megrendelés alapján, költségtérítés ellenében.