Kéményseprő hírek


 
Kiskunhalason augusztus 1-től végzi a kéményseprést a katasztrófavédelem
2017. július 03. 11:04
Kiskunhalas Város Önkormányzata és a Halas-Thermo Kistérségi Kéményseprőipari Kft. közszolgáltatási szerződése 2017. július 31-el jár le. A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve júliusban mindazon feladatokat elvégzi, amelyek ahhoz szükségesek, hogy augusztus elsején fennakadás nélkül átvegye a lakossági ingatlanok és társasházakban működő, osztatlan közös tulajdonú gyűjtőkéményekkel kapcsolatos sormunkát, és megkezdődhessen a füstelvezetők rendszeres ellenőrzése..
 
Kiskunhalassal együtt Bács-Kiskun megye 97 településén, országszerte pedig 2 ezer 582 településen dolgoznak majd a katasztrófavédelem alkalmazásában álló szakemberek. A katasztrófavédelem kéményseprői egységes munkaruházatban, egységes felszereléssel egész évben ütemezetten végzik feladataikat. A sormunka pontos időpontjáról értesítést küldenek, amely gázüzemű és zárt égésterű tüzelő- és fűtőberendezésekhez kapcsolódó kémények esetén kétévente, minden egyéb fűtőberendezés esetében évente történik meg. Munkájukról tanúsítványt állítanak ki, amelyben az összes előírt vizsgálat eredményét rögzítik. A kémények biztonságos működése valamennyi kéménytulajdonos érdeke, ezért fontos, hogy a kiskunhalasiak is tegyék lehetővé a kéményseprők bejutását otthonaikba, és legalább ennyire fontos a feltárt hibák mihamarabbi kijavíttatása is.
 
Kiskunhalas lakosai területileg a Bács-Kiskun megyei ellátási csoporthoz tartoznak, személyesen Kiskunfélegyházán, a Kossuth Lajos utca 15. szám alatt működő ügyfélszolgálati iroda munkatársai segítik kéményeikkel kapcsolatos ügyeik intézését.
 
A gazdálkodó szervezetek kéményseprést érintő ügyeit továbbra is a megyében működő vállalkozások végzik, megrendelés alapján.