Kéményseprő hírek


 
Értekezleten a megyei kéményseprőcsoportok vezetői
2017. október 05. 11:26
Értekezleten a megyei kéményseprőcsoportok vezetői A kéményseprők megyei csoportvezetői október negyedikén havi értekezletet tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A kéményseprők táblagépein futó mobilalkalmazás használatának tapasztalatai és továbbfejlesztésének irányai mellett a szolgálati gépjárművek téli felkészítése, a kéményseprők képzésével és továbbképzésével kapcsolatos tervek, valamint a csoportvezetők munkavédelmi továbbképzése és az új ellenőrzési szabályzat megismerése is szerepelt a tárgyalt témák között.
A soros értekezletek a párbeszéd fórumai, ahol a résztvevők rendre beszámolnak az adott időszakban elvégzett munkájukról, megbeszélik a napi tapasztalatokat, és az egyedi területi sajátosságokból fakadó kérdéseket. A jó példák mentén pedig az egész kéményseprő-szervezet fejlődik – mondta rövid megnyitójában Tóth László tűzoltó alezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprőipari igazgatóhelyettese, majd a sormunka és a napi feladatellátás aktuális kérdéseinek megbeszélése következett.
 
A szünet után elsőként Bolgár Balázs tűzoltó főhadnagy, a GEK humánszolgálatának tűz- és munkavédelmi referense kapott szót. A csoportvezetők behatóan megismerkedtek a katasztrófavédelem és a GEK humánszabályzatának munkavédelemre vonatkozó rendelkezéseivel, az egyéni védőeszközök kiválasztásának kritériumaival, emellett tájékoztatást kaptak a képernyő előtti munkavégzés szabályairól is. A munkavédelmi szakterület által tartott előadásokat követően az ellenőrzési szolgálat revizora, Kocsik Mónika számolt be az elmúlt időszakban végrehajtott vizsgálatok tapasztalatairól, az aktualitásokról és az ellenőrzési szabályzatról.
 
A kéményseprőképzéseket érintően elhangzott, hogy néhány nappal korábban sikeresen elindult a betanított kéményseprők szakmunkásképzésének utolsó osztálya.
 
A kéményseprők alaptevékenységükön kívül aktívan, tevőlegesen részt vesznek a katasztrófavédelem fűtéssel összefüggő balesetek megelőzését célzó országos tájékoztató kampányában. Munkájuk során a fűtési szezon beindulásától folyamatosan tűz- és baleset-megelőzési témájú szórólapokat, tájékoztatókat is eljuttatnak a lakosoknak. 
 
Fotó: Kissné Papp Tímea - BM OKF GEK

Kapcsolódó képek:
Értekezleten a megyei kéményseprőcsoportok vezetői Értekezleten a megyei kéményseprőcsoportok vezetői Értekezleten a megyei kéményseprőcsoportok vezetői
További képek a galériában