Kéményseprő hírek


 
Kunbaján és Mátételken is a katasztrófavédelem kéményseprői dolgoznak
2018. február 05. 14:06
Február másodikán Bács-Kiskun megye újabb két településén, Kunbaján és Mátételkén vette át a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete a lakossági kéményseprést. A változást ez alkalommal a szolgáltatói szerződések lejárta indokolta.
A Bácsalmási járásban fekvő két kistelepülés csatlakozásával a megye 119 településéből 99-ben a katasztrófavédelem szakemberei végzik az égéstermék-elvezetők időszakos ellenőrzését minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változást követően körülbelül hatszáz háztartás csaknem ezer kéményének időszakos ellenőrzéséhez hívhatják a katasztrófavédelem kéményseprőit.
 
A korábban megváltozott szabályozás értelmében a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve 2016. július 1-jétől fokozatosan veszi át az ingyenes lakossági szolgáltatást a településeken. A mostani bővüléssel immár tizenhét megye 2 ezer 584 települése tartozik a szervezet ellátási körébe.
 
Kunbaja és Mátételke lakosai már nem kapnak hivatalos értesítést a kéményellenőrzésekről. A lakók interneten, telefonon, levélben, vagy a Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 15. szám alatt működő személyes ügyfélszolgálaton keresztül egyeztethetik a kéményseprési munkákra számukra alkalmas időpontot. A kémények biztonságos működése érdekében fontos időpontfoglalást kezdeményezni, és a gázüzemű és zárt égésterű tüzelő- és fűtőberendezésekhez kapcsolódó kémények esetén kétévente, minden egyéb fűtőberendezés esetében évente lehetővé tenni az ingyenes kéményseprés elvégzését.
 
A gazdálkodó szervezetek székhelye, telephelye és fióktelephelyeként bejegyzett ingatlanok tulajdonosai vagy használói a kéményseprést továbbra is a területileg illetékes piaci szolgáltatóktól kötelesek megrendelni.