Kéményseprő hírek


 
Újabb kéményseprőszakmunkás-jelöltek az iskolapadban
2018. március 05. 15:45
Újabb kéményseprőszakmunkás-jelöltek az iskolapadban Március ötödikén harminckilenc munkavállaló 800 órás kéményseprő-szakképzése kezdődött meg a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli intézetében. Az elméleti és gyakorlati órák ez alkalommal is nappali munkarendben folynak, a vizsgák szeptember elejére várhatóak.
A katasztrófavédelem a folyamatosan indított képzésekkel, továbbképzésekkel ösztönzi és támogatja, hogy egyre többen válasszák a kéményseprő szakmát. A szervezet továbbá nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy az állományában dolgozók felkészülten, jó körülmények között, minőségi munkaeszközökkel dolgozhassanak a jövőben.
Az országos képzési jegyzék (OKJ) előírásainak mindenben megfelelő elméleti és gyakorlati időből álló kéményseprőszakmunkás-képzést az elmúlt másfél évben több mint százötven fő végezte el. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett kéményseprőmester-képzéseken pedig negyven szakember végzett és vette át mesterlevelét.
A most induló osztály tanulói célzottan azokból a megyékből érkeztek, ahol a megyei csoportok létszáma még nem érte el a teljes foglalkoztatható állomány maximumát, illetve az ország azon területeiről, ahol a folyamatosan bővülő kirendeltségi rendszer már megvalósult. Így tizenhárom Pest megyei, négy Békés, három-három Baranya és Győr-Moson-Sopron megyei hallgató adja a derékhadat, de rajtuk kívül további öt megye is képviselteti magát. Ez alkalommal rendhagyó módon a szakmunkások mellett a központi- és megyei ügyfélszolgálat nyolc munkavállalója is részt vesz a képzésen, hogy a jövőben még felkészültebben, személyre szabott szakmai tanácsokkal is segíthessék a hozzájuk forduló állampolgárokat.
 
 
Fotó: Tóth Gábor tű alezredes - BM OKF GEK

Kapcsolódó képek:
Újabb kéményseprőszakmunkás-jelöltek az iskolapadban Újabb kéményseprőszakmunkás-jelöltek az iskolapadban