Kéményseprő hírek


 
Szakmai konferencia a biztonság jegyében
2018. március 22. 15:58
Szakmai konferencia a biztonság jegyében Széles körű szakmai összefogással rendezték meg március huszonkettedikén a jubileumi, X. Országos Kéménykonferenciát Kecskeméten. A találkozón az aktualitások kerültek terítékre: az előadók ismertették az átalakult kéményseprőipari tevékenységet, a kéményseprő gyakorlatot és tapasztalatokat, a tüzelőberendezések fejlődését, és kiemelten foglalkoztak a szén-monoxid okozta balesetekkel, illetve a környezetet kímélő, megfelelő tüzelőberendezésekkel is.
A konferenciát dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere nyitotta meg, majd átadták a Meszléry Celesztin-díjakat. Az elismerést két szakembernek ítélték oda. Az egyik díjat dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője kapta. A másik elismerést Kocsis Krisztián, a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. osztályvezetője vehette át.
 
A rendezvényen a Bács-Kiskun Megyei Tűzmegelőzési Bizottság önálló kiállítóhellyel is részt vett. A katasztrófavédelem szakértői két előadást is tartottak a konferencián. Elsőként az országos tűzoltósági főfelügyelő ismertette a szén-monoxid-mérgezéses és kéménytüzes káresemények adatait és tapasztalatait. Bérczi László szólt a megelőzést célzó figyelemfelhívó kampányokról, a baleseteket jellemző módon kiváltó okokról, a hatósági eljárásokról, valamint a megtett intézkedésekről is. A második előadást Tóth László tűzoltó ezredes, az BM OKF Gazdasági Ellátó Központjának kéményseprőipari igazgatóhelyettese tartotta, amelyben részletesen bemutatta a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetét.
 
 
Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy - Bács-Kiskun MKI

Kapcsolódó képek:
Szakmai konferencia a biztonság jegyében Szakmai konferencia a biztonság jegyében Szakmai konferencia a biztonság jegyében
További képek a galériában