Kéményseprő hírek


 
Balotaszállással bővült a kéményseprői közfeladatban érintett települések köre
2018. április 04. 11:21
Balotaszállással bővült a kéményseprői közfeladatban érintett települések köre Áprilistól újabb Bács-Kiskun megyei településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének ellátási területe. Balotaszállás szolgáltatói szerződése március 31-i fordulónappal lejárt, ez indokolta a változást.
A kéményseprőipari szabályozás alapján a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve 2016. július elseje óta folyamatosan veszi át az ingyenes lakossági szolgáltatást azokon a településeken, amelyeken a helyi önkormányzat közszolgáltatási szerződése lejár, vagy korábban a katasztrófavédelem által kijelölt közérdekű szolgáltató biztosította az átmeneti ellátást.

A Kiskunhalasi járásban fekvő, ezerötszáz lelket számláló, hétszáz házas kistelepülés Bács-Kiskun megye százegyedik olyan települése, ahol ezentúl a katasztrófavédelem szakemberei végzik az égéstermék-elvezetők időszakos ellenőrzését azoknál a házaknál, amelyekben nincs bejegyzett vállalkozás. A változást követően körülbelül ezer égéstermék-elvezető időszakos ellenőrzéséhez hívhatják a katasztrófavédelem kéményseprőit.
 
Balotaszállás lakosai interneten, telefonon, levélben, vagy a Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 15. szám alatt működő személyes ügyfélszolgálaton keresztül egyeztethetik a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra. A gazdálkodó szervezeteket érintően nincs változás: a szék-, telep- vagy fióktelephelyként bejegyzett ingatlanok tulajdonosai vagy használói továbbra is a területileg illetékes piaci szolgáltatóktól kötelesek megrendelni égéstermék-elvezetőik időszakos ellenőrzését. Az aktuális szabályokról és teendőkről érdemes folyamatosan tájékozódni a katasztrófavédelem www.kemenysepres.hu honlapján.
 
Fotó: BM OKF GEK és Jóri András - BM OKF

Kapcsolódó képek:
Balotaszállással bővült a kéményseprői közfeladatban érintett települések köre Balotaszállással bővült a kéményseprői közfeladatban érintett települések köre