Kéményseprő hírek


 
Konferencia a kéményseprés kérdéseiről
2018. május 10. 18:07
Konferencia a kéményseprés kérdéseiről A katasztrófavédelem kéményseprőinek tartott idei első kétnapos továbbképzésnek ezúttal is a balatonföldvári Jogar Továbbképző Központ és Hotel adott otthont. A május kilenc és tizedikén lebonyolított tanácskozáson a közfeladat-ellátással kapcsolatos aktuális szakmai és ügyviteli kérdések, illetve azok megoldása volt terítéken. A szakmai találkozón a megyei kéményseprő-csoportvezetők, a gazdasági ügyintézők, továbbá a kéményseprőipari igazgatóhelyettesi szervezet vezetői és koordinátorai vettek részt.
Az eseményt röviden megnyitó Tóth László tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes aktivitásra és a hatékony párbeszédre ösztönözte a résztvevőket, majd átadta a szót Péter Zsolt tűzoltó alezredes, gépjármű osztályvezetőnek, aki a gépjármű-vezetéstechnikai képzésekről, azok rendszeréről, valamint a képzések aktuális helyzetéről tartott előadást. A téma napirendre emelését az indokolja, hogy az idén kétéves szervezet az ország 17 megyéjében csaknem kétszáz autóval végzi tevékenységét, a kéményseprők járművei nap mint nap az utakon vannak. Fontos tehát, hogy az új autókat használóik odafigyeléssel vezessék, a javítások elvégzése pedig szakszerűen történjen meg. A kapott információkról a továbbképzésen résztvevők teszt írásával adtak számot.
 
A nap végén a gazdasági ellátó központ kommunikációs munkatársa az ügyfélkapcsolatok építésének fontosságáról tartott előadást. A szervezet 2018-ban is folytatni tervezi azt a bevált gyakorlatot, hogy minden olyan kiállításon és közérdeklődésre számot tartó eseményen megjelenik, ahol közelebb kerülhet a lakossághoz és átadhatja az égéstermék-elvezetők rendszeres tisztításának fontosságáról és az ingyenes ellátás igényléséről szóló üzeneteit az embereknek.
 
A második napon a kéményseprőipari tevékenységet támogató szoftver (KITT) használatának részleteiben mélyedtek el a munkatársak. Schlott Krisztián koordinálásával egyeztették a táblagép-használat megyei tapasztalatait, majd a szoftver rendszerében bekövetkezett változások eredményeit és a jövőben tervezett fejlesztéseket beszélték meg.
Fotó: Kissné Papp Tímea - BM OKF GEK

Kapcsolódó képek:
Konferencia a kéményseprés kérdéseiről Konferencia a kéményseprés kérdéseiről Konferencia a kéményseprés kérdéseiről
További képek a galériában