Kéményseprő hírek


 
Két településsel bővül a katasztrófavédelem ellátási területe
2018. június 29. 12:22
Két településsel bővül a katasztrófavédelem ellátási területe Július elsejével újabb két településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének ellátási területe. Ekkortól a Bács-Kiskun megyei Bácsszőlős és Jánoshalma kéményeit is a szervezet kéményseprői ellenőrzik és tisztítják. A változást a szolgáltatói szerződések lejárta indokolja.
A Bácsalmási járás háromszázötven lakosú kisközségének, Bácsszőlősnek, valamint a Jánoshalmai járás központjának, Jánoshalmának a csatlakozásával immár a megye 107 településén végzik a katasztrófavédelem szakemberei a magánszemélyek ingatlanjához tartozó égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését. A változás összesen körülbelül négyezer háztartást érint. Ezzel a katasztrófavédelem által országszerte ellátott települések száma 2592-re emelkedik.
 
Bácsszőlős és Jánoshalma lakosai ezentúl a nekik leginkább megfelelő időpontra egyeztethetik a katasztrófavédelem kéményseprőivel otthonuk égéstermék-elvezetőjének felülvizsgálatát és tisztítását. A www.kemenysepres.hu honlap ügyfélszolgálati oldalán online időpontfoglalással, emellett telefonon, elektronikus vagy postai levélben, valamint a Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 15. szám alatt működő személyes ügyfélszolgálaton jelezhetik igényüket. A gázüzemű és zárt égésterű tüzelő- és fűtőberendezésekhez kapcsolódó kéményeket kétévente, minden egyéb fűtőberendezést pedig évente ajánlott ellenőriztetni. Magányszemélyek részére a közszolgáltatás ingyenes.