Kéményseprő hírek


 
Megkezdődött a negyedik kéményseprő mestervizsgára felkészítő tanfolyam
2018. október 08. 15:54
Megkezdődött a negyedik kéményseprő mestervizsgára felkészítő tanfolyam A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli objektumában újabb kéményseprőmester-jelöltek kezdték meg a felkészülést október 8-án. A tanfolyam vizsgával zárul.
Az oktatási központ tanintézetében működő, új típusú, kihelyezett mestervizsga-felkészítő tanfolyam negyedik csoportjában tizennégy leendő mester kezdte meg tanulmányait.
 
A hallgatók a száznyolcvan órás, öt hétig tartó tanfolyamon felfrissítik eddigi ismereteiket, emellett e hivatás speciális fortélyait is elsajátítják a KOK Kéményseprőipari Szakcsoportjának tanáraitól és szakoktatóitól.
 
A mestervizsgát a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezi, a hallgatók a Budapesti Műszaki Egyetem gyakorlati telepén és az Iparkamara székházában adnak számot a tudásukról. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara felkérésére ezen a vizsgán vizsgabizottsági tagokként a kéményseprőipari szakcsoport oktatói is részt vesznek majd.
 
A KOK péceli objektuma az ország egyetlen kéményseprő tanműhelye, ahol a folyamatos kéményseprő-szakmunkás képzések és továbbképzések mellett a jövőben is szerveznek mestervizsgára felkészítő tanfolyamokat. A mestervizsgát idáig három ütemben negyven kéményseprő teljesítette.
 
 
Fotó: BM OKF KOK

Kapcsolódó képek:
Megkezdődött a negyedik kéményseprő mestervizsgára felkészítő tanfolyam Megkezdődött a negyedik kéményseprő mestervizsgára felkészítő tanfolyam Megkezdődött a negyedik kéményseprő mestervizsgára felkészítő tanfolyam
További képek a galériában