Kéményseprő hírek


 
Encsen is a katasztrófavédelem kéményseprői dolgoznak
2019. március 04. 12:59
Encsen is a katasztrófavédelem kéményseprői dolgoznak Március elsején a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hatezer lelkes Encs kéményseprési feladatait a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete vette át. A járásközpont csatlakozásával a megye 358 településéből már 260-ban a katasztrófavédelem szakemberei végzik az égéstermék-elvezetők időszakos ellenőrzését minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változás körülbelül ezerhétszáz háztartást és valamivel több, mint kétezer kéményt érint.
2016 júliusa óta a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve fokozatosan átveszi az ingyenes lakossági szolgáltatást azokon a településeken, ahol a szolgáltató önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése lejár. Ettől kezdve a feladatot addig végző piaci szolgáltatók kizárólag a gazdálkodó szervezetek számára végeznek kéményseprőipari tevékenységet.
 
Ahogy az ország többi részén, a Hernád folyó völgyében fekvő Encs családi házaiban élőknek is maguknak kell kérni égéstermék-elvezetőjük műszaki állapotának ingyenes ellenőrzését és a kémények tisztítását évente vagy kétévente attól függően, hogy szilárd vagy gázüzemű tüzelőberendezésük van. A kéményseprők feladata továbbra is a füstelvezető épségének, valamint a fűtésrendszer biztonságos működésének ellenőrzése, az esetleges problémák kiszűrése, a balesetek megelőzése, a lakosok támogatása és tájékoztatása. A személyes ügyfélszolgálatot biztosító megyei ellátási csoport Miskolcon, a Tárkányi Béla utca 15. szám alatt működik. A személyes ügyintézés mellett a szervezet honlapján, a www.kemenysepres.katasztofavedelem.hu oldalon keresztül online, az 1818 ingyenesen hívható központi ügyfélszolgálati telefonszámon, vagy levélben fordulhatnak a katasztrófavédelem kéményseprőihez az égéstermék-elvezetőiket érintő ügyekkel.
 
A szervezet ellátási köre jelenleg tizenhét megye 2653 települését öleli fel, ami immár 2,5 millió kémény ingyenes ellenőrzését és tisztítását jelenti.
 
Fotó: BM OKF GEK

Kapcsolódó képek:
Encsen is a katasztrófavédelem kéményseprői dolgoznak