Kéményseprő hírek


 
Újabb települések a katasztrófavédelem kéményseprőinek körzetében
2019. július 02. 16:31
Újabb települések a katasztrófavédelem kéményseprőinek körzetében Július másodiki fordulónappal tizenkilenc Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének ellátási területe. Abaújlakon, Abaújszolnokon, Fancsalon, Felsővadászon, Forrón, Gadnán, Gagybátorban, Gagyvendégin, Garadnán, Kupán, Monajon, Nyéstán, Pamlényen, Selyeben, Szászfán, Gibárton, Hernádcécén, Korláton és Vizsolyon lejárt az eddigi szolgáltató önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése, így a területen az ingyenes lakossági kéményseprést a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve vette át.
A Gönci, Encsi és Szikszói járásban fekvő tizenkilenc kis- és nagyközség csatlakozásával a megye háromszázötvennyolc településéből már kétszázhetvenkilencben a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az égéstermék-elvezetők időszakos ellenőrzését minden olyan háznál, ahová nincs bejegyezve vállalkozás. A gazdálkodó szervezetek számára a tűzvédelmi hatóság által nyilvántartásba vett magánszolgáltatók látják el a kéményseprőipari feladatokat.
 
Az újonnan csatlakozó települések kéménytulajdonosai időpontkéréssel, megrendeléssel vagy az égéstermék-elvezetőiket érintő más ügyekkel kapcsolatban személyesen a Miskolc, Tárkányi Béla utca 15. szám alatt működő megyei ellátási csoporthoz, továbbá a szervezet – http://kemenysepres.hu/ – honlapján keresztül online, az 1818 ingyenesen hívható központi ügyfélszolgálati telefonszámon, vagy levélben fordulhatnak a katasztrófavédelem kéményseprőihez.
 
Az egylakásos, zömmel családi házas, ingatlanok esetében már nem kötelező a kéményseprés, továbbra is ajánlott azonban rendszeresen ellenőriztetni a füstelvezetőket – a szilárd tüzelésű berendezésekhez csatlakozókat évente, a gázüzeműekhez tartozókat kétévente. Ezek az ellenőrzések a lakosság számára ingyenesek.
 
Jelen területváltozás körülbelül kétezer háztartást és valamivel több, mint két és félezer kéményt érint, így 2019 júliusától a szervezet ellátási köre tizenhét megye 2 ezer 672 települését öleli fel, ami az ország – 3 ezer 155 városból és községből álló – településhálózatának nyolcvanöt százaléka.
 
 

Kapcsolódó képek:
Újabb települések a katasztrófavédelem kéményseprőinek körzetében