BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Húsz csapat, 569 és fél kiló hal
2017. szeptember 11. 07:52
Nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az I. Tükörponty (24 órás) BM Országos Katasztrófavédelmi Csapat Horgászversenyt. A megmérettetésen, amelyet szeptember 8-9-én Délegyházán, a Villantó horgásztavon tartottak, tizenegy vidéki és kilenc fővárosi parancsnokság képviseltette magát.
A résztvevőket Géczi Béla tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője köszöntötte, aki maga is versenyzőként vett részt a rendezvényen.
 
A viadalon háromfős csapatok indulhattak, tagjaik közt két horgásszal és egy segítővel. Egy csapat négy horgászbottal állhatott rajthoz. A versenyre húsz csapat jelentkezett – a résztvevők összesen 569 és fél kilogramm halat fogtak ki. A horgászok mindvégig sportszerűen viselkedtek mind egymással, mind pedig a kifogott halakkal, amelyek a mérlegelés és a fotózások után minden esetben sértetlenül visszakerültek a tóba.
 
A szombat estébe nyúló eredményhirdetésen Markos Zoltán tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese értékelte a rendezvényt és adta át a díjakat. Kitért arra, hogy a versenyzőket kiváló körülmények, nagyszerű szervezés és nem utolsósorban – ahogy ez a mérlegelés után kiderült – rengeteg hal fogadta a helyszínen. A rendezvény zárásakor külön köszönetet mondtak a résztvevők a két főszervezőnek, Sautek Sándor tűzoltó őrnagynak és Boros Barna tűzoltó főtörzsőrmesternek.
 
Az I. Tükörponty (24 órás) BM Országos Katasztrófavédelmi Csapat Horgászverseny végeredménye:
 
Első helyezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság XIV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság SZTKK nevű csapata, 103,7 kilogramm hallal. Csapattagok: Schmidka László, Szabó Tamás Károly, Vázsonyi László.
 
Második helyezett      a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság II. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Csont-Kukorica csapata, 99,325 kilogramm kifogott hallal. Csapattagok: Kun Tamás, Csiszárik Zoltán, Hattinger Krisztián.
 
Harmadik helyezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal NAV csapata, 52,490 kilogramm hallal. Csapattagok: Turi József, Varga Bálint, Varga Patrik
 
„A legnagyobb hal kifogója” díjat a Békásmegyeri Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltója, Márton Attila egy 10,005 kilogrammos ponttyal érdemelte ki.
 
A különdíjat a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság KOI ponty nevű formációja vihette haza a Carpstore.hu jóvoltából.
 
 
 
Fotó: Sautek Sándor tű. őrnagy és Dudás Tamás tű zászlós - FKI Videócsoport

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet