BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Levizsgáztak a veszélyes áruk vasúti szállítását vizsgáló ellenőrök
2017. október 13. 07:41
Huszonhét hallgató tett sikeres vizsgát annak a négynapos képzésnek a végén, amelyet a veszélyes áruk vasúti szállítását ellenőrző katasztrófavédelmi szakemberek számára szerveztek a hét első felében. A kurzust Pécelen, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban (KOK) tartották, immár a hatodik alkalommal.
A gyakorlatorientált képzés elméleti oktatással kezdődött: az első két nap folyamán a KOK Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoportjának oktatói megismertették a hallgatókkal a hatályos RID előírások formai és tartalmi jellegzetességeit, azok értelmezését, valamint a veszélyes áruk vasúti szállításának ellenőrzésével kapcsolatos előírásokat.
 
A szakemberek ezután a hatósági ellenőrzést imitáló gyakorlati foglalkozáson is részt vettek. A ferencvárosi rendező pályaudvaron több csoportra osztva előre berendezett, veszélyes árut szállító vasúti kocsikat kellett vizsgálniuk, majd a csoportok megvitatták egymással észrevételeiket és esettanulmányok megoldását is gyakorolták.
 
A képzés negyedik napján Kovács Szabolcs tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője számolt be az ellenőrzésekkel kapcsolatos megyei tapasztalatokról. Ezután vette kezdetét az írásbeli vizsga, amelyet a vizsgabizottság elnöke, Jakab Gábor tű. alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság veszélyes szállítmányok főosztályának helyettes vezetője nyitott meg. A megmérettetés résztvevőinek harminc teszt- és rövid, kifejtendő kérdést kellett megválaszolniuk, valamint egy esettanulmányt kellett kidolgozniuk.
 
Fotó: Kurtán Attila tű. százados - BM KOK

Kapcsolódó képek:

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet