BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Évről évre nagyobb hangsúlyt kap a tűzvizsgálati tevékenység
2017. december 01. 10:46
Egyebek mellett ez is elhangzott a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület november 30-i, kihelyezett ülésén, amelyet Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Katasztrófavédelmi Kutatóintézetében tartottak meg.
A grémiumot Szabó Attila tűzoltó alezredes, az intézmény vezetője tájékoztatta a kutatóintézet tevékenységének részleteiről. Előadásában kitért a 2014-ben megkezdődött és várhatóan 2020-ig tartó fejlesztésre, bemutatta a már rendelkezésre álló eszközöket, felszereléseket, majd tájékoztatott arról, hogy még milyenek beszerzése történik meg. Arra a kérdésre, hogy tervezik-e a későbbiekben egy olyan adatbázis létrehozását, amely az építőiparban használt anyagok tűzben való viselkedéséről ad információt a tűzvédelmi mérnököknek, Szabó Attila kifejtette: a meglévő berendezéseket szeretnék magas színvonalon használni, a technikai lehetőségeik mértékében mindenben partnerek
 
Érces Ferenc tűzoltó ezredes, a BM OKF Tűzmegelőzési Főosztályának vezetője az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) hatályba lépése óta szerzett tapasztalatokat ismertette. Szavai szerint folyamatban van és decemberben lezárul a szabálygyűjtemény finomhangolása. Az újabb változatot el fogják küldeni minden érintettnek, és január végéig várják a javaslatokat, véleményeket – tette hozzá.
 
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság munkájáról Badonszki Csaba tűzoltó alezredes tájékoztatta az ülés résztvevőit. Kiemelte, hogy a szabadtéri tüzek, kéménytüzek, szén-monoxid-mérgezések ügye, valamint a lakosság és az ifjúság tájékoztatása kiemelt helyen szerepel, emellett fontos feladat a tragikus kimenetelű tűzesetek számának csökkentése is.
 
Fotó: Novák József c. tű. főtörzszászlós - BM KOK

Kapcsolódó képek:

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet