BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Új központban látják el a katasztrófavédelem dolgozóit Borsodban
2017. december 02. 08:27
Ünnepélyes keretek között december elsején átadták Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Területi Egészségügyi Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központját (TEPMEK). Ez a kilencedik ilyen létesítmény az országban.
A Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központok a katasztrófavédelem személyi állományának egészségügyi alapellátását végzik, területi illetékességüknek megfelelően. Az ellátó központokban végzik mind a már állományban lévők, mind pedig a felvételre várók egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatát, emellett az itt dolgozó szakemberek napi szintű alapellátást nyújtanak az egészségügyi panasszal érkező kollégáknak.
 
A borsodi centrum a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kapott helyet. Az ünnepélyes átadáson mondott beszédében dr. Tiba Sándor, az intézmény főigazgatója úgy fogalmazott: megtiszteltetés számára helyet biztosítani egy olyan központ számára, amelyben az életüket másokért kockáztató embereken segítenek majd. Reményét fejezte ki, hogy az együttműködés hosszútávú és sikeres lesz, egyben sok sikert kívánt az ott dolgozó szakemberek számára.
 
Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője emlékeztetett arra, hogy a miskolci már a kilencedik központ az országban. A kapacitások bővítését az tette indokolttá, hogy folyamatosan nő a katasztrófavédelemnél dolgozók száma, az elmúlt évben ezer fővel bővült az állomány. A dandártábornok megköszönte Tiba Sándor főigazgatónak, hogy ebben az intézményben alakulhatott meg a központ, egyben jó munkát kívánt az érintetteknek.
 
A rendezvényen részt vett dr. Szomolányi Gábor tűzoltó ezredes, az országos egészségügyi, pszichológiai és munkabiztonsági ellátó központ főosztályvezetője, valamint Hrabovszky Pál tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Műszaki Főosztályának vezetője is.
 
Az átadást jelképező szalagot Bittmann Tibor, valamint Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén megye katasztrófavédelmi igazgatója vágta át. Ezután a történelmi egyházak képviselői megáldották és megszentelték a központot.
 
A rendezvény Lipták Attila pohárköszöntőjével zárult. A dandártábornok kiemelte az egészségmegőrzés fontosságát és megköszönte az együttműködést a kórház vezetésének.
 
Fotó: dr. Hudák Andrea tű. alezredes - BAZ MKI

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet