BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Tábornoki kinevezések
2018. március 12. 15:47
Dr. Áder János köztársasági elnök a belügyminiszter javaslatára nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából tűzoltó dandártábornokká nevezte ki dr. Mógor Judit tűzoltó ezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettesét és dr. Demény Ádám tűzoltó ezredest, Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósági főigazgatóját. Az erről szóló dokumentumokat az államfő március 12-én adta át a Sándor-palotában.
Dr. Mógor Mária Judit tű. ezredes 1993-ban az Államigazgatási Főiskolán igazgatási szervező, majd 2004-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogász végzettséget, 2011-ben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen doktori fokozatot szerzett. 2002 októberében került a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Jogi És Igazgatási Főosztály hivatásos állományába. 2007. február elsejétől a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tanított, ugyanezen év októberétől a Rendőrtiszti Főiskola Katasztrófavédelmi Tanszék adjunktusi munkakörét látta el. A főigazgatóságon 2011 januárjától a lakosságvédelmi főosztályt, 2012 októberétől a hatósági-koordinációs és műveletelemzési főosztályt vezette. 2016 februárjában került a vízügyi és vízvédelmi főosztály élére. Pintér Sándor belügyminiszter 2017. január elsejével nevezte ki a BM OKF hatósági főigazgató-helyettesévé.
 
Mógor Judit irányításával dolgozták ki a lakosságvédelem, a polgári védelem szervezetének, működésének új alapokra helyezéséhez szükséges jogszabályokat. Előkészítette és irányította 2014-ben a vízügyi, vízvédelmi hatósági hatáskörök zökkenőmentes átvételéhez szükséges munkát. Vezetésével megújult a katasztrófavédelem hatósági tevékenysége, tovább erősödött az integrált hatósági tevékenység, a társhatóságokkal való együttműködés, a szolgáltató szemlélet. A tábornoknak kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a Seveso III. Irányelv végrehajtása során erősödjön a veszélyes üzemek üzemeltetőinek biztonsággal kapcsolatos tudatossága és a jogalkalmazás hatékonyabbá vált. Módszertani útmutatók, eljárásrendek kidolgozásával, képzések, felkészítések megtartásával a szakterület felkészült a hatósági tevékenységet meghatározó szabályozási környezet változására.
 
Dr. Demény Ádám Imre tűzoltó ezredes a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem pénzügyi szakirányán okleveles közgazdászként végzett, később egyetemi MBA szakközgazdász végzettséget szerzett. Tudományos doktori fokozatát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Hadtudományi Doktori Iskolájában szerezte meg. 1999-től a Belügyminisztérium közgazdasági területén töltött be különböző vezetői beosztásokat. 2006-tól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi területén először köztisztviselőként, majd hivatásos állományúként dolgozott. 2011. május elsejétől 2014. november harmincadikáig állt a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ élén, jelenleg rendelkezési állományban van. Irányításával új alapokra helyeződött a hivatásos katasztrófavédelem logisztikai ellátórendszere.
 
Fotó: Csattos Pál -BM és Jóri András - BM OKF

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet