BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Hatósági továbbképzés a megelőzés jegyében
2018. május 15. 11:48
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének végzős hallgatói és oktatói számára tartott továbbképzést május 14-16. között a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi szervezete.
Dr. habil. Vass Gyula tű. ezredes, egyetemi docens, intézetigazgató megnyitóbeszédében elmondta, a továbbképzés legfontosabb célja a végzős hallgatói állomány záróvizsgákra és a betöltendő tiszti beosztásra történő felkészítése. Mint fogalmazott, a különböző tevékenységekkel összefüggésben lebonyolított komplex hatósági eljárások meghatározó jelentőséggel bírnak a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet mindennapjaiban.
 
Dr. Mógor Judit tű. dandártábornok, a BM OKF hatósági főigazgató-helyettese tájékoztatta a résztvevőket, hogy a háromnapos program középpontjában a hatósági eszköztár részét képező elméleti, jogszabályi és gyakorlati kérdések állnak, amelyek alkalmazásának célja a kockázatok megelőzése vagy csökkentése. Ezt követően a tábornok a hatósági folyamatok valamennyi elemére kiterjedő előadást tartott, amelyben kiemelte, a szervezet tevékenységének fókuszában a lakosság élet- és vagyonbiztonsága, valamint a gazdaság működőképességének biztosítása áll. A főigazgató-helyettes kitért az új jogintézmények, az eljárások fajtáinak bemutatására, a hatósági módszertani kérdésekre, a fejlesztések, az e-közigazgatás részleteire, valamint az Általános közigazgatási rendtartás részletszabályaira.
 
A háromnapos továbbképzés során a hallgatóság részleteiben betekintést nyert a vízügyi és vízvédelmi, a tűzmegelőzési, a veszélyes üzemekkel foglalkozó, valamint a kritikusinfrastruktúra-védelmi és veszélyesáru-szállítási hatósági szakterület aktuális feladataiba. A továbbképzésen hazai és nemzetközi kitekintésű esettanulmányokat is feldolgoztak.
 
Fotó: NKE KVI

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet