BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Lendület van
2018. május 15. 13:22
E mottó jegyében tartják meg idén május 15–18. között az Ipar napjai kiállítást a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A kiállítás és a hozzá kapcsolódó szakmai konferencia központi témái között sok más mellett az energetika, a digitalizálás, a kiber-fizikai rendszerek és az ipari IT hálózatok jövője szerepel. A kiállításon a katasztrófavédelmet az iparbiztonsági és kéményseprőipari szakterület képviseli.
Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a megnyitón az ipari folyamatok technológiai gyorsulására hívta fel az érdeklődők figyelmét. Mint mondta, az Ipar napjai kiállításon a negyedik ipari forradalomnak is nevezett ipar 4.0 lehetőségeit mutatja be a tizenöt országból érkezett több mint háromszáz kiállító, közöttük már nemcsak a nagyok, hanem a hazai kis- és közepes vállalatok is megjelennek.
 
„Ezen a kiállításon lassan több a robot, mint a látogató” – fogalmazott Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára. A kiállítás betekintést enged annak folyamatába, hogy miként kapcsolódik a magyar ipar a nemzetközi gazdaság rendszerébe, milyen új tendenciák és folyamatok figyelhetők meg. A megnyitón átadták a kiállítóknak az innovációs teljesítmény díjazására kiírt nagydíj pályázat elismeréseit is. A díjazottak közül ezt ketten is a robotika területén hasznosítható fejlesztéssel érdemelték ki. A kiállításon bemutatkozik az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform is, amelynek megalapítása mögött az a felismerés áll, hogy a hazai ipar technológiai korszakváltáson megy keresztül, és az internet-gazdaság alapjaiban alakítja át a gyártási és a kapcsolódó logisztikai rendszereket.
 
A katasztrófavédelem standján ez alkalommal az iparbiztonsági szakterületé a főszerep. A veszélyes üzemek hatósági felügyelete, a veszélyes áruk szállítása, a katasztrófavédelmi mobil laborok működése és a létfontosságú rendszerek védelmének kérdéseiről tájékozódhatnak a látogatók. Ugyanitt jelenik meg a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete is, a szakemberektől a napi aktualitások mellett a közfeladat-ellátás megváltozott rendszeréről lehet tájékozódni.
 
A kiállítás különlegessége a csütörtökön tizedik alkalommal megrendezett Targonca Kupa lesz. A versenyen az ország egész területéről érkező több mint kétszáz targoncakezelő mérheti össze ügyességét és tudását.
 

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet