BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
A tűzoltósági szakterület aktualitásairól tanácskoztak
2018. május 16. 07:51
Balatonföldváron tartotta meg első féléves továbbképzését az országos tűzoltósági főfelügyelőség az általa felügyelt szakterület képviselőinek. A kétnapos szakmai tanácskozás egy részén az országos erdőtűzoltási csoport tagjai is részt vettek.
A képzés első napján, május 14-én a katasztrófavédelmi igazgatóságok tűzoltósági felügyelői közösen áttekintették a tűzoltósági szakterület aktuális feladatait. Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő és Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, főosztályvezető a közelmúlt eseményeiről, az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok pályázataival kapcsolatos teendőkről, valamint a módosítás alatt álló szakterületi szabályozók helyzetéről tartottak tájékoztatást. Külön szóltak a hamarosan megrendezendő országos tűzoltósport-versennyel kapcsolatos információkról és a soron következő feladatokról. A napi program részeként feldolgozták a készenléti tűzoltói állomány ellenőrzésével kapcsolatos tapasztalatokat, valamint áttekintették a gyakorlattervező programmal kapcsolatos észrevételeket és fejlesztési lehetőségeket. A résztvevők mindezeken felül az elektromos buszokban keletkező tüzek oltásával kapcsolatosan is meghallgathattak egy előadást.
 
A továbbképzés második napján a főfelügyelőkön kívül az országos erdőtűzoltási csoport tagjai is részt vettek. A délelőtt folyamán az erdőtüzek oltásának technikája volt a középpontban, a hallgatóság sok más mellett az idei bugaci erdőtűz felszámolásáról és az új vízszállító jármű prototípusáról szerzett tapasztalatokról hallgathatott meg egy-egy előadást. Szó esett a légi tűzoltás sajátosságairól is, amelyről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének tanszékvezetője beszélt. A második nap zárásaként a drónok alkalmazási lehetőségeit mutatták be az egybegyűlteknek.
 
Fotó: BM OKF Tűzoltósági Főosztály

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet