BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Hagyomány és innováció – a katasztrófavédelem az első állami karrierexpón
2018. május 16. 16:05
Több mint kétezer állásajánlattal, az elhelyezkedéshez szükséges információdömpinggel, kerekasztal-beszélgetésekkel és karrier-tanácsadással várta szerdán egész nap az érdeklődőket az I. Állami Karrierexpó. A budapesti Magyar Vasúttörténeti Park már a program hivatalos megnyitója előtt zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, a katasztrófavédelem standja előtt egymást váltották a rendvédelmi pálya iránt érdeklődők.
Hitelesség, hagyomány és innováció – ezek voltak a hívószavai az első állami karrierexpónak.
A megnyitón elhangzott, hogy azt a hagyományteremtés szándékával hívták életre, azért, hogy jól áttekinthető és részletes képet nyújthassanak az állami szektorban kínálkozó álláslehetőségekről, életpályamodellekről. „Van kínálat és van kereslet is, nyitottnak és kezdeményezőnek kell lenni” – hangsúlyozta Pelcz Gábor, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének elnöke, a program egyik kezdeményezője. Dr. György István, fővárosi kormánymegbízott azt hangsúlyozta, hogy a munkaerőpiac dinamikája meghatározza az emberek életét, mint ahogy az is, hogy mennyire érzik magukat egzisztenciális biztonságban a hétköznapokban.
 
Az expó iránt érdeklődők egy helyen találkozhattak azokkal a magyar állami vállalatokkal, rendvédelmi és honvédelmi szervekkel, amelyek biztos jövőképet, ezen belül pedig több mint kétezer álláshelyet kínáltak. A karrierexpó kiállítói mindemellett olyan közvetlen információkkal szolgáltak az érdeklődőknek, amelyeket csakis személyes kapcsolat során, helyben szerezhettek meg, Hajdu Márton tű. alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét már negyedórával a nyitórendezvény előtt arról faggatta egy fiatal, hogy milyen feltételek mellett nyílhat meg az út számára a katasztrófavédelemhez. Egy asszony az ügyintézői állásokat böngészte, egy jogász pedig csak azután lépett tovább, miután valamennyi elérhetőségre szert tett, amelyen önéletrajzát benyújthatja a katasztrófavédelemhez. Éppen a kormánybiztos által is említett biztonságra való igény, és a tűzoltói hivatás iránti érdeklődéstől indíttatva kereste fel a katasztrófavédelem standját több fiatal is, ők a tűzoltóvá válás feltételeiről kérdezték kollégáinkat, míg többen voltak olyanok is, akiket a rendvédelmi pálya, azon belül a hatósági munka vonzott. A késő délutánba nyúló rendezvény keretein belül a hivatásos élet kihívásait taglaló pódiumbeszélgetésre is sor került, amelyen a katasztrófavédelmet Hajdu Márton szóvivő képviselte. Az alezredes nemcsak az objektív feltételekről ejtett szót a kérdésekre válaszolva, hanem beszélt azokról a fontos emberi tényezőkről is, amelyek alapján egy munka hivatássá válhat.
 
 

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet