BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Tűzvizsgálók és a műveletelemzést végzők továbbképzése
2018. május 17. 07:43
Az országos tűzvizsgálók, a tűzvizsgálatot végzők és a tűzoltósági főfelügyelők részére tartott továbbképzést május 15. és 16. között a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzoltósági Főfelügyelősége. A kétnapos kurzust a tűzvizsgálati és műveletelemzési tevékenység hatékonyabbá tétele érdekében tartották.
Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő megnyitójában a szakmai kritériumokról és a továbbképzés céljáról beszélt a továbbképzés résztvevőinek. A tábornok kitért a tűzvizsgálatot és műveletelemzést végzők aktuális feladataira is.
 
A továbbképzésen Bognár Gábor, a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. cégvezetője a szén-monoxid-érzékelők működéséről készült vizsgálati eredmények tapasztalatairól tartott előadást.
 
A tűzvédelmi és kéményseprőipari-szabályozási főosztály munkatársa, Vénosz Miklós tű. százados a szén-monoxid-mérgezéseket, illetve a kéménytüzeket követő vizsgálatok tapasztalatait elemezte, Fentor László tű. alezredes, országos tűzvizsgáló pedig a tűzvizsgálati tevékenységgel összefüggő eljárási szabályok változásairól tájékoztatta a jelenlévőket.
 
A kurzus második napját dr. Horváth Jenő tű. ezredes, a tűzvédelmi és kéményseprőipari-szabályozási főosztály vezetője nyitotta meg, előadásában részletesen bemutatta a műveletelemzéssel kapcsolatos tapasztalatokat.
 
Megtörtént tűzeseteket bemutatva tartott előadást Csicsely János tű. őrnagy, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatától, Nagy Péter tű. alezredes, a ceglédi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, Nagy László Zoltán tű. őrnagy, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere, valamint Oláh Péter tű. alezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője. Sok más mellett a szándékosan okozott tüzeket követő tűzvizsgálat részleteibe avatták be a hallgatóságot.
 
Farkas-Bozsik Gábor tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági felügyelője egy konkrét tűzeset esettanulmányát ismertette a jelenlévőkkel.
 
A képzést Fentor László zárta, aki a bűncselekmény gyanúja során szükséges tűzvizsgálati eljárás speciális feladatairól tartott előadást.
 
Fotó: Vénosz Miklós tű. százados - BM OKF

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet