BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Vizsgáztak az ellenőrök
2018. november 09. 07:52
Immár tizenegyedik alkalommal szerveztek olyan képzést, amelyen a veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzésére készítették fel a katasztrófavédelem szakembereit. A négynapos kurzust Pécelen, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban tartották meg, annak végeztével huszonkét hallgató tett sikeres vizsgát. Az írásbeli és szóbeli megméretés a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon zajlott.
A szakemberek október 8-án kezdték meg a közúti veszélyesáru-szállítási (ADR) katasztrófavédelmi ellenőri képzés elméleti részét. Az első két napon a KOK Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoport oktatói ismertették meg a hallgatókkal a hatályos ADR előírásokat és azok értelmezését.
 
A képzés zárónapján, október 19-én a szakemberek egy négy helyszínen zajló szituációs gyakorlaton bővíthették tovább az elméleti oktatás során megszerzett ismereteiket: a hallgatók négy csoportra osztva teljes értékű katasztrófavédelmi hatósági ellenőrzést hajtottak végre, majd annak végeztével ismertették az ellenőrzés során feltárt hiányosságokat. Minden feladatot közösen értékeltek a résztvevők és a gyakorlatot vezető oktatók.
 
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon november 8-án került sor a vizsgára, a bizottság elnöke Kozma Sándor tűzoltó ezredes, a veszélyes szállítmányok főosztály vezetője volt. A vizsgabizottság munkájában részt vettek a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoportjának tanárai, Korbély Barbara tűzoltó százados és Antal Ferenc tűzoltó alezredes, valamint az intézet tanulmányi osztályát képviselő dr. Kovács Gáborné tűzoltó főhadnagy.
 
Az írásbeli megméretés során a kollégáknak harminc teszt-, illetve rövid, kifejtendő kérdést kellett megválaszolniuk, valamint ki kellett dolgozniuk három esettanulmányt a hatósági ellenőrzés szemszögéből. A vizsgára összesen százhúsz perc állt rendelkezésre, a vizsgázók többsége ki is használta ezt az időkeretet, összességében jó eredménnyel abszolválták a feladatot. A vizsgát eredményesen teljesítő szakemberek a vizsgabizottság elnökétől végül átvehették a tanfolyam sikeres elvégzéséről szóló bizonyítványt.
 
Fotó: BM OKF KOK Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoport

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet