BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
IV. Országos Tűzmegelőzési Vetélkedő
2018. december 01. 19:26
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete negyedik alkalommal rendezte meg az országos tűzmegelőzési vetélkedőt a katasztrófavédelmi szervek hatósági feladatokat ellátó állománya részére. A november 30-i eseménynek a balatonföldvári Hotel Jogar adott otthont.
A katasztrófavédelmi igazgatóságok, valamint a kirendeltségek tűzmegelőzési szakterülete megyénként két-két fővel képviseltette magát a vetélkedőn. A megméretésen az igazgatóságokat a legjobb tűzmegelőzési szakemberek képviselték.
 
A rendezvényt megnyitó beszédében Érces Ferenc tű. ezredes, a megelőzési és engedélyezési szolgálat megbízott vezetője azt hangsúlyozta, hogy a jelenlévők a szakterület legjobbjaiként képviselik a megyéjüket, illetve a fővárost. Elmondta, hogy a verseny gyakorlatorientált, a résztvevők a napi munka során tapasztalt kihívásokkal, feladatokkal szembesülnek.
 
A verseny – a valódi engedélyezési eljárásokhoz hasonlóan – az elektronikusan beérkezett építési engedélyezési tervdokumentáció elbírásával vette kezdetét, amelynek során csapatmunkában kellett elkészíteni egy tűzvédelmi szakhatósági állásfoglalás érdemi részeit. A következőkben már egyénileg dolgoztak a versenyzők. Elsőként a tűzvédelmi jogszabályok ismeretére alapozó, különböző helyzeteket képekkel is alátámasztó feladatok vártak a versenyzőkre, majd az Általános Közigazgatási Rendtartással és a kéményseprőipari feladatokhoz kapcsolódó hatósági tevékenységekkel összefüggően kellett helytállni.
 
A vetélkedő zárásaként dr. Mógor Judit tű. dandártábornok, hatósági főigazgató-helyettes gratulált az elért eredményekhez, majd átadta a legjobb helyezésekért járó serlegeket és okleveleket. A tábornok beszédében kiemelte, hogy a hatósági területen tevékenykedő szakemberek napi feladatainak elvégzéshez sokrétű tudásra van szükség, és annak naprakészen tartása is elengedhetetlen. Hangsúlyozta, a mostanihoz hasonló versenyek erősítik a hatósági kollégák ismereteit, és a különböző helyzetekre, az adott kihívásokhoz is könnyebben alkalmazkodnak.
 
A versenyfeladatok értékelése alapján az ország legjobb csapatának járó vándorkupát Somogy megye csapata vehette át. A második helyezést Baranya megye, míg a harmadik helyet Nógrád megye csapata érte el. Egyéniben Csomor Tamás tű. hadnagy (Baranya megye) nyerte meg a vetélkedőt. A második helyet Peti Ferenc tű. őrnagy (Somogy megye) szerezte meg. A harmadik helyen Farkas-Venczák Boglárka tű. hadnagy (főváros) végzett.
 
Fotó: dr. Firnigel Edit tűzoltó százados

Kapcsolódó képek:

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet