BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Tartalmas év előtt áll a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület
2019. február 04. 13:39
Megtartotta idei első ülését a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület. Február 4-én, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon nemcsak az elmúlt évet értékelték a tagok, hanem az idei év munkatervét is górcső alá vették. Ezek mellett számos aktuális téma, új munkamódszer és az együttműködés bázisának bővítése is szóba került a nyitóülésen.
A hétfői ülés első napirendi pontjában dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő tájékoztatott az elmúlt év mentő-tűzvédelmének alakulásáról. A tábornok által ismertetett statisztikai adatok tükrében 2018 a pozitív változások éve volt, ezek a változások a szakma minden szegmensében éreztették jótékony hatásukat. A tábornok arról is beszélt, hogy a szabályzók, a képzési rendszerek, a szakmai versenyek, a feltáró és tudományos munka eredményei stabil alapot adtak az állampolgárok biztonságát célzó tevékenységhez és az utánpótlás neveléséhez is.
 
Pesztenlehrer Lajos ny. tű. ezredes, elnök ezt követően röviden összefoglalta a testület tavalyi tevékenységét. Mint mondta, nemcsak külső szemlélőként, hanem aktív közreműködőként is bekapcsolódtak a katasztrófavédelem munkájába. Úgy vélte, egyre bővül azon szervezetek köre, amelyekkel szorosabbra fűzték az együttműködést. A grémium elé idén is aktuális és szó szerint égető témák kerülnek majd, a szakértőkből álló testület elsősorban azoknak a feladatoknak tesz eleget, amelyekkel a főigazgató a tanácsadó testületek évértékelő ülésén bízta meg őket. Ennek megfelelően kiemelt helyen az épített környezetben keletkezett tűzesetekkel foglalkoznak majd.
 
A Tűzvédelmi Tanácsadó Testület 2019-ben is a főigazgatóság munkatervére és munkaprogramjára építve dolgozik, a grémium kihelyezett ülések keretében az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Ipartestületek Országos Szövetségének munkájába tekint majd be. Idén még több esettanulmányt elemeznek majd, és szép szakmai feladatnak ígérkezik a Dr. Balogh Imre Emlékpályázat bíráló bizottságában való részvétel is.

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet