BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Szervezetünk hírei

Nyomtatható változat
Külföldi tanulmányúton járt a győztes csapat
2019. május 13. 14:59
Ausztriában és Németországban járt tanulmányúton az országos győztes műveletirányító csapat. A katasztrófavédelem központi főügyeleti főosztálya által szervezett első műveletirányítói szakmai versenyt Győr-Moson-Sopron megye nyerte, a csapat az elmúlt héten látogatta meg az osztrák Salzburg tartomány hívásfogadó központját, valamint Münchenben a bajor tartományi integrált hívásfogadó központot.
A programban Pákai László tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei főügyeleti osztály vezetője, Szüts Tamás tűzoltó őrnagy, ügyeletvezető, Béri Róbert tűzoltó törzszászlós és Böröczki Péter tűzoltó zászlós műveletirányító referens, valamint a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tolmácsa, Takács Gerda nyelvi szakcsoportvezető vett részt.
 
A szakmai út célja az volt, hogy a delegáció megismerkedjen a szomszédos Ausztria és egy német tartomány tűzvédelmi helyzetével, a tűzoltóságok felépítésével, másrészt betekintést kapjon az ottani segélyhívás-fogadás rendszerébe, a hívásfogadó központok működésébe. A tanulmányút első napján a küldöttség a Salzburg tartományi kiképzőbázist, a bázison működő riasztóközpontot, a törzsvezetési központot és a tartományi kiképzőbázis szertárát és technikai eszközeit tekintette meg. A látogatócsoportot Michael Leprich ezredes, a Salzburgi tartományi tűzoltószövetség ügyvezető igazgatója fogadta. A második napon a csoport Münchenbe utazott, ahol a delegációt Simon Kiening, München tűzoltóságának igazgatóhelyettese fogadta. A vendégek megtekintették a bajor tartományi integrált riasztóközpontot és a központtal egy épületben lévő tűzoltóság épületét, annak szertárát és a technikai eszközöket.
Fotó: Győr-Moson-Sopron MKI

Kapcsolódó képek:
További képek a galériában

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet