BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Tűzoltók a MikulásGyárban
2018. december 15. 14:44

Már hagyománynak tekinthető, hogy a katasztrófavédelem is kiveszi a részét a MikulásGyárként ismert karácsonyi adományozásból. Az idén új helyszínen, a Millenárison felállított központban gyűjtik a rászoruló családok számára felajánlott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat.

Több mint félszáz baleset a havazás miatt
2018. december 15. 11:21

Pénteken délután, este az ország jelentős részére megérkezett a havazás. A megváltozott útviszonyok miatt számos baleset történt. A tűzoltókat december 14-e délutánja óta 65 alkalommal riasztották közlekedési baleset miatt. Legtöbbször az útról lesodródott, árokba csúszott, összeütközött járművekhez kellett vonulniuk.

Nyolcvanéves jubileumát ünnepelte a Katasztrófavédelem Központi Zenekara
2018. december 15. 10:41

Nagyszabású koncerttel ünnepelte fennállásának nyolcvanadik évfordulóját december 14-én, a Duna Palota színháztermében a Katasztrófavédelem Központi Zenekara. Vivaldi és Lehár örökbecsű művei mellett Beatles-egyveleg képviselte a könnyű műfajt, az átdolgozott filmzenék pedig cseppnyi humorral fűszerezték a sokoldalú zenekar jubileumi délutánját.

Őszi Tudományos Diákköri Konferencián a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói
2018. december 14. 09:21

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara a Katasztrófavédelmi Intézet bevonásával idén is megrendezte az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek hat tagozatában összesen harmincnyolc pályaművet mutattak be a tudományos élet iránt érdeklődő hallgatók.

Továbbképzésen a tűzoltásvezetők
2018. december 13. 07:51

A hivatásos tűzoltóállomány hatszáz, tűzoltásvezetésre jogosult tagja vett részt december 10-12. között azon a központi továbbképzésen, amelyet az országos tűzoltósági főfelügyelőség szervezett.

Elismeréseket adtak át a főigazgatóságon
2018. december 12. 13:38

Bátorságukért, hősies helytállásukért vehettek át többen elismerést december 12-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Mellettük több kolléga kerek születésnapja alkalmából kapott ajándéktárgyat.

Megújul a horvát veszélyhelyzet-kezelés
2018. december 10. 09:08

Tizenötödik ülését tartotta meg december 6-án és 7-én a Magyar–Horvát Katasztrófavédelmi Állandó Vegyes Bizottság. A találkozón a partnerek egyebek mellett az előző ülés óta eltelt időszakban szervezetüknél bekövetkezett jelentősebb változásokról tájékoztatták egymást, de szó esett a közösen tervezett programokról is.

Szán helyett tűzoltóautóval érkezett a Mikulás
2018. december 07. 19:08

A hagyományokhoz híven a katasztrófavédelem főigazgatóságára idén is egy nagy, piros tűzoltóautóval érkezett meg a Mikulás, akit már izgatottan várt a zsibongó gyereksereg a bejáratnál. Lappföld leghíresebb szülöttje az ajándékosztás után exkluzív interjút adott nekünk.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet