BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Negyvenöt ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat
2018. június 18. 11:58

A permetezések 125 település és hat budapesti kerület belterületét érintik. A Balaton mellett Békés megyében, a Csepel-szigeten és Budapest III., IV., XVI., XVII., XXII., XXIII. kerületében lesznek kezelések. Április 23-a óta eddig 849 településen, összesen 266 ezer hektáron gyérítették a vérszívókat.

Elkészült hazánk katasztrófakockázat-kezelési képességeinek értékelése
2018. június 14. 12:50

Továbbra is a vizek kártételeire és a szélsőséges időjárásra kell leginkább felkészülnie Magyarországnak. Ez derült ki annak a tárcaközi munkacsoportnak az értekezletén, ami június 14-én fejezte be ülését Isaszegen. A veszélyhelyzetek értékelése, és a felszámoláshoz szükséges erőforrások felmérése uniós feladat. A hazánkat érintő valós veszélyekről az Európai Bizottságot kell tájékoztatnia a testületnek.

Megvédték címüket a szabolcsiak
2018. június 13. 16:36

Június 12-13-án bonyolították le a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának egyik részét képező kispályás labdarúgótornát Budapesten, a BKV Előre sportpályán. A kétnapos kemény küzdelem a szabolcsiak győzelmével és címvédésével zárult.

Először záróvizsgáztak a mesterképzésen
2018. június 13. 09:13

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetében 2016-ban indult a mesterképzés (MA). A megmérettetésen negyvennégy hallgató szerepelt sikeresen, ezzel lezárult a 2017/2018. tanév záróvizsga-időszaka.

Balatonföldváron találkoztak a V4 országok katasztrófavédelmi vezetői
2018. június 12. 15:56

Június 11-13-a között Magyarországon tartják soron következő találkozójukat a Visegrádi Négyek országainak katasztrófavédelmi vezetői. A balatonföldvári ülésen, amelynek fókuszában a hatósági eszközökkel végzett megelőző tevékenység állt, Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia mellett vendégként egy japán szakember is jelen volt.

Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
2018. június 12. 15:40

Idén kilencvennyolc önkéntes mentőszervezet jut pályázati támogatáshoz központi forrásból. Az erre vonatkozó döntést a napokban hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Szlovén vendégek látogattak a főigazgatóságra
2018. június 12. 13:59

Június 11-12-én tizenhét fős szlovén delegáció tartózkodik Budapesten. A ljubljanai tűzoltósági főügyelet vezetőiből, laktanya-parancsnokokból, régiós szervek vezetőiből álló delegáció a magyar katasztrófavédelem, azon belül is elsősorban a fő- és műveletirányítás rendszerével ismerkednek.

Hatvanezer hektáron permetezik a szúnyogokat a héten
2018. június 11. 11:30

A múlt héten az előzetes terveknek megfelelően 35 ezer hektárt kezeltek, 213 településen és Budapest hat kerületében permetezték a szúnyogokat. A Balatonon, a Tisza-tavon és a Duna mentén biológiai módszerrel gyérítették a szúnyoglárvákat, mérsékelve ezzel a vérszívók utánpótlását. Ezen a héten összesen 148 település belterületén permetezik a szúnyogokat, csaknem 60 ezer hektárt kezelnek, amennyiben azt az időjárás megengedi.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet