BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Ülésezett a Humánszolgálati Tanácsadó Testület
2018. október 13. 10:14

Csütörtökön a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartotta meg idei utolsó ülését a grémium. Ezen az eddig elvégzett munkát összegezték, majd megvitatták az állományt érintő, jelenleg aktuális témákat.

A katasztrófavédelem tisztjelölt hallgatói a legkiválóbbak között
2018. október 13. 07:52

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) huszonkét legkiválóbb hallgatója között a Katasztrófavédelmi Intézet (KVI) négy hallgatója is részesül az idei tanévben nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban. Az elismerésről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön az intézmény Orczy úti kollégiumában.

Hazaérkezett a magyar mentőcsapat
2018. október 12. 18:27

Október hetedikén indultak útnak, és tizenkettedikén értek haza a HUNOR hivatásos mentőszervezet tagjai Szerbiából, a SRBIJA 2018 elnevezésű katasztrófakövetkezmény-kezelési törzsvezetési és terepgyakorlatról. A negyvenkét tagú magyar csapat kinti teljesítményét a gyakorlat ítészei kiválóra értékelték.

A negyedik napon is bizonyította felkészültségét a HUNOR
2018. október 12. 07:39

Csütörtökön délelőtt megkapta utolsó feladatát a HUNOR mentőszervezet a szerbiai Mladenovácban október 7-12. között megtartott NATO katasztrófakövetkezmény-kezelési terepgyakorlaton.

A kritikus infrastruktúrák biztonsági kihívásai és a lehetséges válaszok
2018. október 11. 17:37

Ezzel a címmel tartott konferenciát október tizenegyedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen a létfontosságú rendszerek és létesítmények üzemeltetői, a digitális szolgáltatást nyújtók, az információbiztonsági hatóságok, valamint a partner szervezetek képviselői vettek részt.

Földrengés sérültjeit mentette a HUNOR a harmadik napon
2018. október 11. 07:43

A HUNOR mentőszervezet negyvenkét tagja szerda kora délután kapta meg következő feladatát a Szerbiában október 7-12. között zajló NATO katasztrófakövetkezmény-kezelési terepgyakorlaton: az Arandelovac település közelében fekvő samotgyár területén egy földrengés következtében romosodott csarnoképületből kellett kimenteniük a bent rekedt sérülteket.

Több mint ezren mentek el vért adni
2018. október 10. 15:47

Az idén is megtartotta immár hagyományos, a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett közös véradását a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt. A szervezet tagjai közül ebben az évben majdnem ezren voltak alkalmasak arra, hogy vérükkel is segítsenek.

Felkészülés és terepmunka a szerbiai gyakorlaton
2018. október 10. 07:35

A Szerbiában október 7. és 12-e között zajló NATO katasztrófakövetkezmény-kezelési terepgyakorlat második napja biztonsági tájékoztatóval kezdődött, majd egy baleseti szimulációval és a terepen végzendő munkára való felkészüléssel folytatódott. A gyakorlaton Magyarországot képviselő HUNOR mentőszervezetet délután ötkor riasztották, feladatuk az volt, hogy más országok csapataival együtt eltűnt személyek után kutassanak. A háromórás munka bemelegítésnek számított, a nemzetközi csapatokra még nagyon kemény feladatok várnak.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet