BM Országos Katasztrófavédelmi
Főigazgatóság
Vissza az alapértelmezett színsémára

Kezdőlap | Linkgyűjtemény | GYIK


Hírek

Nyomtatható változat
Képzést segítő eszközök a katasztrófavédelemnél
2018. április 24. 15:34

A tűzoltók elméleti és gyakorlati felkészítését szolgáló eszközöket, berendezéseket szerzett be saját költségvetéséből a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A számítástechnikai eszközök már tavaly megérkeztek, április huszonnegyedikén a gyakorlatoknál hasznos szimulációs eszközöket vehették át a megyei igazgatók. A beruházás összértéke meghaladja a harmincmillió forintot.

Elismeréseket adtak át a főigazgatóságon
2018. április 24. 15:32

Első tiszti kinevezéseket, hősies helytállásért odaítélt elismeréseket, illetve születésnapi emléktárgyakat adott át április huszonnegyedikén az országos katasztrófavédelmi főigazgató.

Nagyszerű időben rendezték meg a terepfutó bajnokságot
2018. április 23. 20:45

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum (közismert nevén skanzen) területén rendezték meg április 23-án a BM OKF Országos Terepfutó Bajnokságot. A megmérettetésre rekordszámú induló érkezett, kétszázkilencvennyolcan álltak ugyanis rajthoz.

A fővárosi igazgatóságon ülésezett a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület
2018. április 23. 16:28

A találkozón egyebek mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség tevékenységéről, a polgári védelmi szakterület által pályázaton beszerzett eszközökről, illetve a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesület tevékenységéről esett szó.

Minden, amit a kéményseprésről tudni kell
2018. április 23. 11:13

Az egyre melegedő időjárás következtében lassan szükségtelenné válik az otthoni tüzelő-fűtő berendezések napi szintű használata. Ilyenkor érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. Célszerű ugyanis nem a következő fűtési szezon előtti utolsó napokra halasztani ezeket a teendőket. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, a katasztrófavédelem az alábbi rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

Hétfőn kezdődik a központi szúnyoggyérítés
2018. április 22. 09:55

Idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, április 23-án kezdődik az országos szúnyoggyérítési program. A vérszívók ellen a tenyészőhelyeken lépnek fel egy környezetbarát, úgynevezett biológiai eljárással.

Mindkét vándorserleg Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe került a huszonötödik ifjúsági versenyen
2018. április 21. 16:32

Immár hagyományosan az Országos Rendőr- és Tűzoltónapon rendezték meg a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny országos döntőjét. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség által szervezett megmérettetés végén az általános iskolások között a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola, a középiskolások között pedig a Zemplén Térségi Katasztrófavédelmi és Polgári Védelmi Szövetség csapata szerezte meg az elsőséget.

Sok család látogatott ki a Városligetbe
2018. április 21. 16:17

Nyolcadik alkalommal harsantak fel április 21-én a szirénák a Városligetben, hogy hirdessék, szombat reggeltől Rendőr- és Tűzoltó majálisra várják az egyenruhások az érdeklődőket. A hagyományos rendőr- és tűzoltónap alkalmat teremtett arra, hogy barátságos, nyílt és közvetlen kapcsolatba lépjenek egymással hivatásosok és civilek, és hogy egy napra valóságos gyerekparadicsommá váljon a park.

Kapcsolat  |   Honlap térkép  |   Jogi nyilatkozat  |   Adatvédelmi irányelvek  |   Technikai ajánlás  |   Impresszum  |   Letöltési segédlet