BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szervezetünk hírei
Siker és érdektelenség egyidőben
2012. május 24. 12:19
Siker és érdektelenség egyidőben Az UTE Atlétikai Sportpályáján rendezte meg a készenléti rendőrség a 2012. évi BM Országos Atlétikai Bajnokságot május 23-án. A verseny fővédnökségét Pintér Sándor belügyminiszter, társfővédnökségét Kontrát Károly parlamenti államtitkár vállalta.
A versenyt a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt kollégánk tiszteletére „Weglárz Iván emlékversenynek” nevezték el. A megmérettetésre összesen 33 csapat 407 versenyzője nevezett, a katasztrófavédelmi szerveket hét csapat – Békés, Csongrád, Fejér, Pest és Tolna megye, valamint a fővárosi igazgatóság és az OKF – harminc versenyzője képviselte. Az idei évben lebonyolított belügyi bajnokságokhoz képest jelentősen kisebb érdeklődést mutattak az igazgatóságokazOrszágos Atlétikai Bajnokság iránt, ami a BM Országos Pontszerző Bajnokságban elérhető eredményeinket jelentősen rontja.
 
A bajnokságon nemcsak az idővel harcoltak a versenyzők, hanem az elemekkel is. A szikrázó, forró napsütéses órákat többször is vihar szakította meg, a villámlás és a jégeső miatt háromszor kellett újraindítani a versenyt. Az korábbi belügyi atlétikai versenyekhez képest szembetűnő volt a változás, hiszen a különböző versenyszámokban elért eredmények nagyon magas színvonalat – egyéni és csapatteljesítményt – mutatnak és látványosan nő a különbség a mezőny és az élen végzettek között.
 
A katasztrófavédelmi szervek által indított versenyzők közül legjobban Sági József főhadnagy, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa szerepelt a 35 év feletti korosztályban megrendezett férfi 1500 méteres síkfutásban, hiszen kimagasló teljesítménnyel első lett. A csapatversenyben a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata érte el a legjobb helyezést.
 
A díjkiosztón a díjakat Dr. Kontrát Károly, BM parlamenti államtitkára, Vincze P. Márton, az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központja igazgatója, Simon Sándor r. alezredes és Bedők János r. ezredes, a Készenléti Rendőrség főosztályvezetői adták át.


Kapcsolódó képek:
Siker és érdektelenség egyidőben Siker és érdektelenség egyidőben Siker és érdektelenség egyidőben
További képek a galériában
Letölthető dokumentum(ok):