BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szervezetünk hírei
A hetven évet ünnepelték
2018. július 16. 14:10
A hetven évet ünnepelték Egy jó hangulatú, nyugdíjas-találkozóval egybekötött családi nappal zárta a 2017/18-as oktatási évet július tizenhatodikán a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ.
Több volt azonban ez a rendezvény egy családi napnál, hiszen az idén hetven éve kezdődött meg hazánkban az intézményi tűzoltóképzés. Ebből az alkalomból a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban megrendezett ünnepségen köszöntötték a volt iskolaparancsnokokat, illetve a húsz, harminc, sőt negyven évvel ezelőtt tűzoltótisztképzőt végzett hallgatókat.
 
Az elismerések átadása előtt dr. Papp Antal tűzoltó ezredes, igazgató mondott ünnepi beszédet, amelyben kitért az elmúlt hét évtizedben elért eredményekre és a jövőbeli tervekre. Az ünnepségsorozat zárásaként Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese és dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára felavatta az intézmény megújult képzéstörténeti gyűjteményét. A megjelentek nagy érdeklődéssel vették birtokukba a kiállítást, felidézve a tablókhoz kapcsolódó személyes élményeket.
 
Fotó: BM KOK

Kapcsolódó képek:
A hetven évet ünnepelték A hetven évet ünnepelték A hetven évet ünnepelték
További képek a galériában